יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ התייחס היום (רביעי) לתוצאות הבחירות לוועדה למינוי שופטים ותקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות המשך קידום הרפורמה המשפטית. בדבריו קרא לקואליציה לחזור להידברות ולהגיע להסכמות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

"אני מברך על השלמת בחירת נציגי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים. כעת הגיע הזמן לכנס את הוועדה ולבחור שופטים" אמר גנץ. עם זאת, הוא הבהיר כי "הכוונה למנוע את כינוס הוועדה במשך שנה עד לחורף, משמעותה – לקיחת עשרות אלפי ישראלים כבני ערובה לגחמות הפוליטיות של נתניהו ולוין. רבבות שמחכים למשפט ופסקי דין ימשיך לחכות – כי אצל נתניהו ולוין הפוליטיקה מעל האזרחים".

"מה שאנחנו רואים בשבועות האחרונים הוא ראש ממשלה שהחליט לקרוע את מדינת ישראל. מאות אלפי אנשים יוצאים לרחובות, ונתניהו מזלזל בהם במקום לנסות להבין אותם ולחבק אותם" תקף. "ראיתי את ההתייחסות היחידה של נתניהו אתמול למחאה, עם רמיזה כאילו המפגינים כולם הם שמאל שחוסמים בכוונה אמבולנסים וחולי סרטן בדרכם לבית החולים – והתביישתי".

"במקום שבו צריכה להתגלות מנהיגות, במקום שתתגלה, פגשנו אתמול פוליטיקאי חסר מעצורים שמבקש להפריד בין חלקי העם כדי למשול. למקד את הדיון באכיפה ולא בהפיכה כדי לרצות את שותפיו הקיצוניים" המשיך. "מקורבו של נתניהו אמסלם קרא לאל"מ במיל' אודי אורי שסיכן פעמים רבות את נפשו למען מדינת ישראל ושיצא להפגין מתוך אהבה אליה 'צפונובון שנשרטה לו העין' ונתניהו שותק.

גנץ טען כי "לנתניהו יש חוש היסטורי מפותח – אך לצערי לא נראה שהוא למד מהעבר הרחוק והקרוב. אנחנו ערב תשעה באב, ומחיר האסטרטגיה של נתניהו להישרדותו הפוליטית היא קריעת העם והחברה מבפנים. הקול שאנחנו שומעים הוא קולו של נתניהו – אבל הידיים שמנווטות אותנו הן של לוין, רוטמן, בן גביר וסמוטריץ'. מדינת ישראל שבויה בידי קיצוניים".

"קורא לחברי הקואליציה לשים את המדינה לפני המפלגה"

בהמשך דבריו גנץ פנה גם לשאר חברי הקואליציה. "לצערי לא נראה גם שחברים אחרים בקואליציה נוהגים באחריות" אמר. "האתגרים הביטחוניים שלנו הם מהגדולים שידענו, בכל הגבולות – הקרובים והרחוקים.
המצב בצפון רגיש, הטרור פוגע ברחובותינו, איראן מרחיבה את זרועותיה ויכולותיה. לצד אלו – מה שאנחנו רואים בימים אלו הוא פיגוע אסטרטגי ביחסים עם ארצות הברית. אף מנהיגות אחראית לא היתה מאפשרת זאת. זה משחק מסוכן באש על חשבון ביטחונם של אזרחי ישראל".

"אני קורא לכל חברי הקואליציה שמבינים מה מונח לפנינו לגלות אחריות ומנהיגות, להשמיע את קולם, ולעשות את הדבר הנכון. לשים את המדינה לפני המפלגה" אמר גנץ. "השקט שלכם לא ירחיק מכם את האחריות. קו ישיר נמתח בין הרצון להדיח את היועמ"שית, הניסיון להשתלט על עבודת המשטרה כדי לדכא את המחאות נגד הממשלה, לקיחת הוועדה לבחירת שופטים כבת ערובה, עילת הסבירות והחקיקה המשפטית כולה. הקו המחבר הוא רצון לרמוס את הביקורת השיפוטית ולקבל כרטיס חופשי לשחיתות, לשינוי כללי המשחק, ולכך שממשלה יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה בלי בלמים".

"הדרך היחידה הריאלית למנוע את הפגיעה הקשה באזרחי ישראל, למנוע את הפגיעה בביטחון ישראל ובכלכלה, ולמנוע את הקרע העצום ביננו היא לעצור את תהליכי החקיקה, לחזור לדיונים ולהביא רפורמה בהסכמה" סיכם. "אני קורא לנתניהו ולחברי הקואליציה – עיצרו הכל ונחזור לדבר על הכל. אל תקרעו את העם, אל תהרסו את המדינה".