חדשות ברנז'ה

סגל עונה לגלאון: "שכל אחד יתרום למי שהוא רוצה"

לאחר שתרם כליה וספג ביקורות: ארנון סגל משיב לזהבה גלאון שתקפה אותו בעקבות הרצון שלו לתרום דווקא ליהודי. סגל השיב ליו"ר מר"צ לשעבר ועקץ: "שכל אחד יתרום את הכליה למי שהוא רוצה"

סגל עונה לגלאון: "שכל אחד יתרום למי שהוא רוצה"
צילום: ארנון סגל (צילום: יוסי אלוני)

לאחר שאיש התקשורת הסרוג, ארנון סגל, פרסם ברשתות החברתיות כי תרם כליה, וספג בעקבות זאת ביקורות והטחות אשמה מצד אנשי שמאל שתקפו אותו בעקבות התעקשותו שאת הכליה שלו יקבל דווקא חולה יהודי, סגל מגיב לביקורות.

סגל צייץ בחשבון הטוויטר האישי שלו תשובה ליו"ר מר"צ לשעבר, זהבה גלאון, שתקפה אותו וכתב לה: "בואי נסכם שכל אחד יתרום את הכליה שלו למי שהוא רוצה". זאת לאחר שגלאון כתבה עליו: "גם שתי כליות לא מספיקות כדי לנקות את הרעל שזורם לו בגוף אז מה זה כבר משנה".

((צילום: אבשלום ששוני/פלאש90))

גלאון פרסמה הבהרה על דבריה לאחר שספגה תגובות זועמות ואמרה: "אני רואה שנרשמה התרגשות סביב התגובה שלי. למען הסר ספק, תרומת כליה היא צעד אצילי בגלל לקיחת הסיכון, הכאבים, המעקב הרפואי שהתורמים יידרשו לו לשארית חייהם. וכל זה ללא תגמול חיצוני. אך להתנות את התרומה רק לנתרם יהודי זה משפריץ רעל, זו גלוריפיקציה של עליונות יהודית. וזה נורא בעיני".

סגל: "מכבד את כולם אבל שמדובר בחלק מגופי, אני רוצה לתרום אותו ליהודי"

כאמור אמש שיתף סגל ברשתות החברתיות כי הוא תרם כליה דרך עמותת 'מתנת חיים' של הרב ישעיה הבר ז"ל. סגל שיתף תמונה שלו מבית החולים וכתב: "בשעה טובה, זכיתי אתמול להצטרף לרשימה ההולכת ומתארכת של החבר'ה הטובים – תורמי הכליה מארגון מתנת חיים".

בריאיון ל-Ynet בו ענה סגל לשאלה מה יקרה אם הכלייה תעבור לבן אדם שהוא חלוק עליו: "התנאי היחיד שלי היה שהכליה תלך ליהודי. זה העם שלי, וזו הקהילה שלי. אשתי עובדת כאחות בבית החולים שערי צדק ומטפלת בכולם, גם ביהודים וגם בערבים, אבל כשמדובר בחלק מגופי, אני רוצה לתרום אותו ליהודי". סגל הוסיף והדגיש: "אני לא יודע מי זה יהיה. אני מכבד את כולם. כולנו אחים, וגם המריבות הן בתוך המשפחה". בעקבות הדברים הללו, נרשמו במשך היממה האחרונה ביקורות רבות כלפיו וטענות מצד אנשי השמאל לגזענות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

93
66
צילה
12.07.23

ולהתנות את התרומה בגיל צעיר של הנתרם? ועוד ועוד התניות. זה מוסרי בעינייך? אנא הניחי לאנשים לעשות המעשה האצילי שלהם, ואולי אף תעודדי אנשים שיתרמו אף הם. במקום נימה ביקורתית פשוט לעשות המעשה האצילי.

65
נוני
12.07.23

גלאון, תזכירי לי למי תרמת כליה ? זכותו להחליט למי לתרום......

1
משה
13.07.23

גלאון לא תזמין אפילו לביתה עני נזקק טוב שעלובת הנפש הזו, נזרקה מהפוליטיקה. אצילת הנפש גלאון, נראה אותה תורמת כלייתה ,לאחיה הערביים.

64
בן אנוש
12.07.23

כל מערכת בריאות נורמלית היתה דוחה את התרומה שלו בשאט נפש.

1
חרדה למדינה
12.07.23

נכון תרומה עם התנייה גזענית לא הייתה צריכה להתקבל. ובכלל - עדיף תרומה מהמת !!! ולא מהחי, לחתום על כרטיס אדי.

2
יהודיה ישראלית גאה
12.07.23

כנראה שאת והמגיב מעלייך דואגים לאחיכם הערבים,כל אחד והאחים שלו...

3
אוראל זר
12.07.23

כל בן אנוש - היה מגיב אחרת - אתה לא בן אנוש והמבין יבין - אמן תזדקק לתרומת כליה - ותמות כי לא יהיה - מי שיתרום לך!!!!

4
בן אנוש
12.07.23

אני דואג למה שנהיה מאיתנו, היהודים. גזענות זו לא גאווה גדולה.

5
אוראל זר
13.07.23

אתה לא דואג - ולא כלום! ואתה לא יהודי - והמבין יבין - לך תשכב - עם איזה מחבל!!!!!

6
מאוכזבת
16.07.23

, ולאנשים שבקרבה , אם לזה קוראים יהודים אז אני מתביישת