נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש עם מפקד "כח וגנר" יבגני פריגוז'ין – כך הודיע היום (שני) הקרמלין. לדבריהם, הפגישה בין השניים התקיימה ב-29 ביוני, חמישה ימים אחרי ניסיון המרד של פריגוז'ין שדרש את התפטרותם של ראשי הצבא הרוסי.

בהודעה הרוסית נאמר כי הפגישה של פוטין ופריגוז'ין ארכה כשלוש שעות. עוד דווח כי לצד הנשיא הרוסי ומנהיג צבא שכירי החרב, הוזמנו לפגישה 35 אנשים – בהם מפקדי יחידות.

כזכור, ב-24 ביוני פריגוז'ין הודיע על מסע למוסקבה והגיע עם שיירה צבאית עד למרחק 200 קילומטר מהבירה הרוסית, כשהוא השמיע ביקורת קשה נגד שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו וקרא להדיח אותו מתפקידו. בין היתר פריגוז'ין טען כי שויגו לא מחמש את חיילי כח וגנר, ונוקט ביחס מפלה ביניהם לבין הכוחות של הצבא הרוסי.

עם זאת, אחרי כ-24 שעות דווח כי פריגוז'ין הגיע להבנות עם הממשל שמסיימות את המרד. לפי ההסכמות, פריגוז'ין יגלה לבלארוס ובתמורה תמחוק רוסיה את סעיפי האישום נגדו. כמו כן, הכוח בפיקודו יפורק וישתלב בצבא הרוסי.

מי שניצל את יציאת כוח וגנר והצבא הרוסי הם האוקראינים שהמשיכו במתקפה שלהם להסיג את הכוחות הרוסיים צפונה. הבוקר סגנית שר ההגנה האוקראיני, האנה מליאר, הודיעה כי אוקראינה כבשה מחדש כ-130 קמ"ר משטחה בחזית הדרומית של המדינה.