הצבעה בצל המחאה: ביטול עילת הסבירות מגיע לכנסת
הצעת החוק לביטול עילת הסבירות תעלה הערב להצבעה בקריאה ראשונה בכנסת, וכבר מחר ועדת החוקה תכין את החוק לקריאה שניה ושלישית. במקביל, ארגוני המחאה מתכננים "יום שיבוש"

דריכות נרחבת במערכת הפוליטית: לאחר שבועיים של דיונים בוועדת החוקה, הצעת החוק לביטול עילת הסבירות תגיע היום (שני) להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. הדיון במליאה יתחיל בסביבות השעה 18:00, כשההצבעה עצמה צפויה להתקיים בשעות הערב – וכבר מחר, ועדת החוקה צפויה להתכנס לדיון ראשון שיכין את החוק לקריאה שנייה ושלישית.
לפי נוסח החוק שאושר בוועדת חוקה, "מי שבידו סמכות שפיטה על פי דין, לרבות בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, לא ידון ולא ייתן צו נגד הממשלה, ראש הממשלה, שר משריה או נבחר ציבור אחר כפי שייקבע בחוק, בעניין סבירות החלטתם". בקואליציה חלוקים האם לרכך את החוק אחרי הקריאה הראשונה, אך עדיין מתכננים לקדם את ההצעה לאישור בקריאה שנייה ושלישית עד סוף כנס הקיץ בסוף החודש.
במקביל לקידום החוק, ארגוני המחאה נגד הרפורמה המשפטית יחריפו את צעדיהם – וצפויים לקיים מחר "יום שיבוש" ברחבי הארץ במידה והחוק יאושר הערב. מקביל, ראש האופוזיציה יאיר לפיד קרא אמש להסתדרות להשבית את המשק במחאה על חקיקת הרפורמה. ברשת ביג הודיעו כי יסגרו את מתחמי הקניות של הקבוצה מחר במידה והחוק יאושר, אך חנויות רבות "מרדו" בהחלטה והודיעו כי יישארו פתוחים בכל זאת.
"אנו קוראים לאזרחי המדינה לקחת ביום שלישי חופש מהעבודה למקרה שהחקיקה הזו תעבור, עלינו לפעול ברחובות, בכיכרות, במוסדות הממשלה" אמרו ראשי המחאה בשבוע שעבר. כמו כן הם יצאו בקריאה לציבור המעסיקים וראשי המשחק לאפשר את יציאתם של העובדים להשתתף במחאה: "תתמכו בעובדים, תאפשרו ימי חופש, תשביתו מקומות עבודה אם החקיקה הזו עוברת, ישראל עולה על מסלול ברור להפוך לדיקטטורה קנאית וקיצונית".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו