חדשות

החלטת הקבינט: למנוע את קריסת הרשות הפלסטינית

בשורה טובה לאבו מאזן. הקבינט המדיני ביטחוני החליט היום ברוב של 8 תומכים מול מתנגד אחד ונמנע אחד לפעול למניעת קריסת הרשות הפלסטינית. ההחלטה על הטבות כלכליות לרשות לא התקבלה

אבו מאזן, הרש"פ תיכנס לעזה?
אבו מאזן, הרש"פ תיכנס לעזה? | צילום: (צילום: פלאש90)

הקבינט המדיני ביטחוני התכנס הערב לאחר תקופה ארוכה, ודן גם במשמעויות של מבצע 'בית וגן' בג'נין. בסיום הדיון הוחלט ברוב של 8 חברים מול מתנגד אחד ונמנע אחד לאמץ את הצעת ההחלטה שהביא בפניה ראש הממשלה נתניהו לפיה ישראל תפעל למניעת קריסת הרשות הפלסטינית.

בנוסח ההחלטה נאמר: "בהיעדר שינוי בהערכה הלאומית, ישראל תפעל למנוע את קריסת הרשות הפלסטינית, תוך קידום התביעה לחדול מפעילותה נגד ישראל בזירה הבינלאומית המשפטית-מדינית, מן ההסתה במערכות התקשורת והחינוך שלה, מן התשלומים למשפחות המחבלים והרוצחים ומהבנייה הבלתי-חוקית בשטחי C".

החלטות נוספות שהתקבלו פה אחד

שאר הצעותיו של ראש הממשלה עם ההחלטות ההצהרתיות, התקבלו פה אחד:

זרועות הביטחון יוסיפו לפעול בנחישות לסיכול הטרור.

ראש הממשלה ושר הביטחון יביאו בפני הקבינט צעדים לייצוב המצב האזרחי בזירה הפלסטינית.

הקבינט תומך פה אחד באמירתו של שר הביטחון שהקריאות לסרבנות פוגעות פגיעה קשה בביטחון ישראל, ושיש לגנותן ולפעול להותרת זרועות הביטחון מחוץ לשיח הפוליטי.

הסעיף השני עוסק במתן הקלות והטבות כלכליות לפלסטינים – החלטה שמתנגדים לה גם בציונות הדתית וגם בעוצמה יהודית. מכיוון שלא התקבלה החלטה בפועל, אלא רק הצהרה, השרים הצביעו בעד.

תגובות

7
5
א.ל
09.07.23

זאת ממשלת ימין ? ממשלה שמונעת קריסה מבורכת של מפעל ענק לייצור טרור ומוות ? ממשלת ישראל הימנית עלק עושה כל מה שצריך כדי למנוע חיסול של ישות טרור שזורעת מוות ומסייעת לזריעת מוות בעם היהודי חלאות שכמוכם. נבלות סרוחות בוגדים סדרתיים אין ימין בישראל רק שמאל גלוי ושמאל סמוי - שזה אתם ! ימח שמכם ! נבלות ! עם ישראל יבוא אתכם חשבון בקלפי

1
מומחה לכלום
10.07.23

, אולי אתה רוצה אולי להתמודד על תפקיד מנהל המחלקה לפינוי אשפה בעיריית שכם? או אגף תפעול מחלקת מים בראמללה? המנהל האזרחי בצהל כבר עשה דברים כאלה בעבר.

4
נשף הסרת המסיכות
09.07.23

מעולה!!! ממשלת רשע וזדון של אויבי המדינה

3
בדיוק הפוך
10.07.23

לתת להם לשקוע במחלות מגפות ורעב ולא לטפל להם בכלום. זה גם יעודד בריחה והגירה של פלסטינים מהשטחים. בין היתר תימנע גם התמיכה החודשית במשפחות טרור.