על רקע החרפת המחאה נגד הממשלה וההתקדמות בחקיקה של שינוי עילת הסבירות, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כינס מסיבת עיתונאים, בו הוא התייחס להתפתחויות האחרונות סביב המחאה והחקיקה המשפטית.
גנץ: "נתניהו בוחר שוב ושוב בפוליטיקה קטנה ומעדיף שקט בקואליציה, על חשבון עם ישראל ומדינת ישראל. הוא מעדיף להתעמת עם ביידן מאשר עם שמחה רוטמן ויריב לוין. הוא משאיר בתפקיד הרגיש של השר לביטחון פנים, את מי שמבקש לעשות פוליטיזציה של עבודת המשטרה. כשנפגוש אירועים קשים יותר וחלילה שפיכות דמים, נתניהו לא יוכל להגיד שלא ידע – כשהוא מפקיד את ביטחון אזרחי ישראל בידי בן גביר, הוא מפקיר אותם. אין ספק, זו ממשלה רעה למדינת ישראל שצריך לקצר את ימיה. ובכל זאת, ובעת הזו במיוחד, מדינת ישראל חייבת להישאר מאוחדת. אסור לקרוע את העם."
"שלא יהיה לכם ספק, גם אתמול בלילה ההפיכה המשטרית התקדמה בחוק לפוליטיזציה של לשכת עורכי הדין. שלשום אושרה "פסקת השחיתות" בוועדת חוקה, ואנחנו בדרך להשתלטות פוליטית על הוועדה לבחירת שופטים ולהתגברות."

"ההידברות היא הפתרון היחיד"
גנץ הוסיף: "הוא רואה שהאלימות גוברת – אקדחים נשלפים, ניסיונות לדרוס מפגינים, מתח שהולך וגובר בתוכנו – וממשיך בנתיב המסוכן, שעלול להביא אותנו להתנגשות וחלילה למלחמת אחים בתוכנו. הוא אפילו לא מגנה את האלימות. כשאנשים חלילה ידממו ברחובות, האחריות תהיה קודם כל שלו. שוחחתי מוקדם יותר עם נשיא המדינה, ואמרתי לו שאם החקיקה החד צדדית תיעצר, יש לחדש את ההידברות בבית הנשיא באופן מיידי."
"אזרחי ישראל – המחאה היא אכן הבלם מול ההפיכה המשטרית, וההידברות היא הפתרון היחיד להסדרת עתידנו המשותף. אני קורא לנתניהו להודיע מיידית על הפסקת החקיקה החד צדדית, להגיע עוד היום לבית הנשיא ולחזור להידברות. אם לא למען הדמוקרטיה, אם לא למען הביטחון, אם לא למען הכלכלה, אז למען שלמות עם ישראל ומניעת שפיכות דמים. ואני אומר לו בצורה מפורשת – אם ההפיכה תעבור, נבטל את כולה אחרי הבחירות הבאות, והיא תהפוך לכתם בהיסטוריה שיהיה על שמך."
אתמול (רביעי) אלפי מפגיני שמאל התפרעו בתל אביב וחסמו במשך שעות את נתיבי איילון, ומנעו מעבר של רבבות נוסעים. המשטרה הגיבה באיפוק ונמנעה מפינוי המפגינים מהציר המרכזי של גוש דן.

מה שגרר את המחאה היה נאום הפרישה של מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמי אשד, שהודיע שלא ימשיך בשירות המשטרה ותקף את המפכ"ל קובי שבתאי והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, בעודו בתפקיד וכשהוא לובש מדים.

מה דעתך בנושא?
15 תגובות
1 דיונים
תישא את האפריקאית הכושלת שקופצת ממפלגה לחברתה מה היא חושבת על חארה מסריח כמוך,
אפילו תמנון שוטה היצור מאפריקה התחילה להבין שיש לה עסק עם סתם מגלומן שלקחו לו צעצוע,ונישאר משועמם בחדר בכנסת
16:24 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
השופטים מזכים את ביבי משוחד והגמל הזה חושב שאנחנו פראיירים שלו
15:04 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Claudio Anuchnik
גנץ רק יודע להאשים את נתניהו. אין לו רעיון כול שהוא משלו ולמרות הכול, יש לו שאיפות לנהל את המדינה. הוא בלפיד ביחד בקושי מגיעים ל-IQ חד סיפרתי
13:51 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדי
אנו רואים את כל התהפוכות שקורה במדינה שקמה בעמל רב ובדמים מרובים עם שותפות של כל העם, והיום איש באחיו אכלו ומינויים הזויים וכל העולה על רוחו משיג את...
אנו רואים את כל התהפוכות שקורה במדינה שקמה בעמל רב ובדמים מרובים עם שותפות של כל העם, והיום איש באחיו אכלו ומינויים הזויים וכל העולה על רוחו משיג את בקשתו וכבלו את שופטיו ואין מנהיג בישראל וראש ממשלתנו השתגע ולא משתלט כלל ונותן לנערים שישחקו לפניו והוא רווה דשן.
המשך 13:35 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוזר על מלא???????????????? קריסת הפרוגרס המטורלל????????????
מתוסכל על מלא???????????????? טמבל על מלא????????????
13:17 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גאבי
גנץ אתה וגם לפיד לא תוכלו לקצר את ימיה שלממשלת נתניהו, תניהו פועל לתקן מצבים אבסורדיים שישנם במערכת, לא יעזרו עוד מאה שבועות של הפגנות, המצב של היום לא כמו...
גנץ אתה וגם לפיד לא תוכלו לקצר את ימיה שלממשלת נתניהו, תניהו פועל לתקן מצבים אבסורדיים שישנם במערכת, לא יעזרו עוד מאה שבועות של הפגנות, המצב של היום לא כמו שהיה לפני פרוץ הקורונה כאשר סדי בן שטרית השפל ו מנול הנהיג את ההפגנות על הגשרים בארץ עם הדגלים השחורים, עברו הימים הללו, כעת תניהו שולט בממשלה יציבה, עם מנהיגי התנגדות עלובים כמו אהוד ברק משה יעלון יאיר לפיד ועוד מנהיגי מרד עלובים.
המשך 13:06 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קלוד אלבו
תרגיל שקוף של מנהיג דחלילי שלא קובע כלום מפלגתו ובשמאל. להמשיך בחקיקת הרפורמה בכל הכוח ולתת לאופוזיציה לזחול.
13:05 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארה
למה ברחתם מבית הנשיא אחרי שלושה חודשים בלי לסבר כלל והיום אתה מבקש לחזור האם העם מטומטם אתה חושב ההפגנות העל ייפסקו רק נל ידי בן גביר בכח
13:01 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
בשום אופן לא להקשיב. רוצה הדברות שיבוא לועדת חוקה. זה המקום. אסור להכנע.
13:00 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוק20
מלחמת התשה בלה בלה בלה התבלבלתם מה נסגר גם יפגינו וגם ידברו היינו בסרט הזה כבר כשהם יצעקו בושה מנגד יצעקו להם בלה בלה בלה התבלבלתם
12:57 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר