אז מה אוכלים בסוף הצום? עצות לסיום הצום עם מתכון לפוקצ'ות
את הצום שיוצא ביום חם וארוך מומלץ לפתוח בנוזלים ורק לאחר מכן לאכול ארוחה קלה ולא מכבידה. כמה עצות מומלצות לצאת הצום ומתכון אחד משובח

צום י"ז בתמוז יוצא בימים הכי ארוכים וחמים בשנה, אין מה להילחץ יש לנו מספיק חומרי הזנה בגוף על מנת להיות בצום יום אחד.
ובכל זאת את הצום תמיד מומלץ לפתוח בנוזלים. אצלנו בבית היו מכינים קנקן גדול של לימונדה קרה בכל סוף צום המים הקרים עם הלימון והסוכר (לא צריך הרבה) החזירו את האנרגיה מיד. מכירים את האהההה הזה אחרי ששותים לרוויה? אז כזה!
את הקפה תדחו למחרת
ניתן גם להכין מים בטעמים עם פרי חתוך ואפילו עם מלפפון, מקלות סלרי ונענע. אופציה נוספת היא להמתיק עם תמר אל תוך המים. אפשר גם לאכול מזון נוזלי כמו אבטיח ומלון שהם בשיא העונה עכשיו או לשתות שייק טבעי.
את הקפה תנסו לדחות ליום למחרת, כן ברור לנו שזה בלתי אפשרי, אבל בלילה על קיבה ריקה זה פחות מומלץ. ניתן לאכול ליד התה או הלימונדה עוגיות מאפה בית, או מאפה קל אחר שישיב את הסוכר והאנרגיה לגוף אבל לא יכביד עליו.
"מעולם לא התחרטתי על משהו שלא אכלתי"
לאחר מכן, בהדרגה לאכול ארוחה קלה כמו: לחם מחיטה מלאה עם סלט, אורז, מרק צלול עם אטריות, פסטה, ירקות מאודים. לא לאכול מאכלים כבדים כמו בשר אדום. יש נטייה להתנפל על האוכל בגמר הצום, ולאחר מכן לסבול מכאבי בטן כל הלילה, תחשבו על הרגע שאחרי. איך המשפט אומר? "מעולם לא התחרטתי על משהו שלא אכלתי".
הרבה פעמים בצום אני מעסיקה את עצמי באפיה. לצד מרק גדול כמו מרק עדשים או ירקות אני מגישה פוקצ'ות מקמח כוסמין שהוא קל לעיכול ומשביע. הפוקצ'ות הקטנטנות יוצאות מאד אווריריות, כך שהן לא מכבידות על הגוף, הן טעימות כל כך שהן נחטפות כמו פוקצ'ות חמות מהתנור:)
פוקצ'ות זעירות ואווריריות:
מצרכים לשלוש תבניות מלאות
6 כוסות קמח כוסמין לבן
כף מלח
2 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
כף וחצי שמרים יבשים
כוס עד כוס וחצי מים (אם זה יבש להוסיף קצת)
אופן ההכנה
שמים בקערה גדולה כף מלח, מעליו את הקמח, הסוכר והשמן זית.
בכוס גבוהה שמים את השמרים עם מעט סוכר, שופכים חצי כוס מים פושרים ונותנים לשמרים לתסוס עד שפת הכוס. (לא לדלג על השלב הזה הוא זה שמביא את האווריריות). לאחר מכן, שופכים את הבלילה לקערה עם הקמח, מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונעים.
מתפיחים עד להכפלת הנפח, שימו לב: בקיץ זה יכול לקרות מהר מאד. חותכים לשלוש את הבצק ומרדדים.
לקרוץ עיגולי בצק, לשים מעליהם שום כתוש, זעתר ושמן זית ולתנור על 180 מעלות. האפייה היא די מהירה הפוקצ'ות הקטנות מתנפחות מעט וכשהן זהובות להוציא מהתנור לטבול במרק, בחמאה או במה שבא ולזלול!
(הבצק מתאים גם לפיצות גדולות או פיציות, ניתן גם להקפיא)
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו