מבזקים
סרוגים

גנץ ולפיד בקריאה משותפת: "אפשר להגיע להסכמות"

ראשי האופוזיציה הגיבו לאישור התיקון בעילת הסבירות בוועדת חוקה וקראו לנתניהו לא להעלות את החוק למליאה: "אפשר להגיע להסכמות, אפשר לעשות שינויים במערכת המשפט למען אזרחי ישראל ולא למען עריצות הרוב ומינויים מושחתים"

ט"ו תמוז התשפ"ג
גנץ ולפיד בקריאה משותפת: "אפשר להגיע להסכמות"
גנץ ולפיד בקריאה משותפת: "אפשר להגיע להסכמות" צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

ראשי האופוזיציה, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד, הגיבו היום (שלישי) לאישור התיקון לעילת הסבירות בוועדת חוקה. בהודעה משותפת גנץ ולפיד קראו להגיע להסכמות על הרפורמה המשפטית, במקום לקדם את החקיקה החד-צדדית.

"מאז הקמת הממשלה החדשה אנו עדים לדריסה מוחלטת של כנסת ישראל ושל הדמוקרטיה הישראלית" אמרו גנץ ולפיד. "ההצבעות היום בוועדת חוקה הן מהלך חד צדדי בוטה שפוגע באזרחי ישראל וקורע את העם".

לדבריהם, "אפשר גם אחרת. אפשר להגיע להסכמות, אפשר לעשות שינויים במערכת המשפט למען אזרחי ישראל ולא למען עריצות הרוב ומינויים מושחתים. ביטול עילת הסבירות ללא האיזונים המתאימים, עליהם היה צריך לדון בבית הנשיא, הוא מבוא לשחיתות. החוק הזה לא נועד לשמור על האזרחים, אלא לשמור על הפוליטיקאים".

"אנחנו קוראים לנתניהו לא להעלות את החוק למליאה. נתניהו יודע שאפשר להגיע להסכמות שיבטיחו ודאות לכלכלה, לביטחון, ליחסי החוץ. גם היום הוא בחר בדרך החד צדדית" סיכמו. "התנהלותו של נתניהו ממשיכה לפרק את החברה הישראלית".

בני גנץ הרפורמה המשפטית יאיר לפיד עילת הסבירות