מבצע 'בית וגן' היום השני. במהלך הלילה נמלטו מאות מתושבי מחנה הפליטים ג'נין מאזור המלחמה לתוככי העיר. מדובר בצעד שלא נראה הרבה שנים, אולי מאז מבצע חומת מגן, ביהודה ושומרון.

במהלך הלילה החלו מאות משפחות, גברים, נשים וילדים, לצאת מהבתים אל הרחוב, חלקם כשהם מרימים ידיים, והלכו בצעדה שקטה הרחק מהבתים שלהם במחנה הפליטים, שם מתנהלת הלחימה בין לוחמי צה"ל ובין המחבלים, אל מקומות שקטים יותר בתוך ג'נין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תושבי מחנה הפליטים ג'נין מתפנים מהבתים (שימוש לפי סעיף 27א)

התעמולה הפלסטינית כבר השתמשה בתמונות כדי לדבר על פינוי כפוי של התושבים אך בצה"ל הכחישו ואמרו כי מדובר ביוזמה עצמית של התושבים, שנמאס להם להיות בקו האש והם התפנו מרצונן. יש לציין כי צה"ל איפשר את המעבר, ובשעות הלילה פחתה הלחימה, שהתחדשה עם בוקר.

==

אתר סרוגים פועל להגנת ושמירת זכויות יוצרים ועושה מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. אם זיהיתם בכתבה זו יצירה שאתם בעלי הזכויות בה נא הודיעו לנו בדוא"ל srugim@srugim.co.il