ההסלמה בג'נין: בשיאו של מבצע 'בית וגן' בג'נין גדודי חללי אל אקצא תיעדו את עצמם מכינים מטען חבלה נגד כוחות צה"ל ופוצצו אותו על אחד מרכבי צה"ל.
צפו בתיעוד
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מוקדם יותר חדר הפלגים המשותף הגיבו גם הם למבצע ומסרו: "כולנו מצדיעים לגיבורי ג'נין שעומדים איתנים ונחושים להשפיל את האויב, החדר המשותף של סיעות ההתנגדות נמצא במעקב אחר התקיפות בג'נין" אמרו והוסיפו: "אנו קוראים לעמנו בכל הערים הכפרים והמחנות, בייחוד סביב ג'נין – הגבירו את העימות מול הכיבוש על מנת לתמוך בג'נין וללמד את האויב שיעור קשה בתגובה לתקיפות. אנו קוראים ללוחמים בכל הזירות – תתכוננו להגיב לתוקפנות הכיבוש".
במצרים הגיבו אף הם למבצע והזהירו: "אנו מזהירים מפני הסכנות החמורות של ההסלמה הישראלית המתמשכת נגד הפלסטינים שמובילה להדלקת המתיחות, אמרו גורמים מצריים והוסיפו: "המבצע מערער את המאמצים שעשו מצרים להפחתת המתיחות בשטחים הכבושים". מצרים קראה לקהילה הבינלאומית להתערב על מנת לשים קץ להפרות הללו ולספק הגנה לעם הפלסטיני, שלדבריו "סבלו גובר מיום ליום".

כזכור, המבצע החל בתקיפה אווירית ולאחריו מבצע קרקעי. כלי טיס של צה"ל תקפו יותר מעשר פעמים יעדי תשתית טרור, וחמושים במחנה הפליטים ג'נין. בנוסף, השמידו הכוחות מעבדה לייצור ולאחסון מטענים. בצה"ל מסרו: "כוחות הביטחון ימשיכו לפעול ככל שידרש על מנת לסכל את איום הטרור במרחב". עד כה נהרגו 4 מחבלים בפעילות ועוד כ-40 נפצעו. מהצד הישראלי לוחם צה"ל נפצע באורח קל מרסיסי רימון צה"לי. הוא פונה לטיפול רפואי בבית חולים ומשפחתו עודכנה.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נועם
שלום ארוש מנהיג היהודים
18:06 04.09.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר