בשורה לא טובה לשוער הנבחרת דניאל פרץ. הקיץ ההיסטורי של נבחרות ישראל המשיך אתמול (ש) כשהנבחרת הצעירה עלתה לחצי גמר אליפות אירופה, לאחר ניצחון בדו קרב פנדלים על הנבחרת המארחת גאורגיה.
עלייתה של הנבחרת בפעם הראשונה בהיסטוריה לחצי הגמר הוא הישג שיא, שהצטרף להצלחה של נבחרת הנוער במונדיאלטו שסיימה במקום השלישי בטורניר היוקרתי. הנבחרת חוגגת את ההישג ההיסטורי והערב תדע אם תעפיל לטורניר האולימפי, אך תיאלץ להתמודד עם מספר בעיות ביניהם הרחקתו של שוער הנבחרת דניאל פרץ מחצי הגמר.
אחד מכוכבי העלייה לחצי הגמר הוא דניאל פרץ שעצר בדו הקרב הפנדלים, בעיטה אחת שנבעטה לעברו. זוהי בעיטת העונשין השלישית שפרץ עוצר במהלך הטורניר, לאחר שעצר שני פנדלים במהלך המשחק הראשון בטורניר מול נבחרת גרמניה מה שהביא נקודה משמעותית לנבחרת. גם במשחק העלייה לטורניר התבלט השוער, כשעצר במהלך דו קרב הפנדלים לא פחות משלושה בעיטות שנבעטו לעברו ע"י שחקני נבחרת אירלנד.
דניאל פרץ אמר: השופט ביטל את הצהוב
לאחר המשחק אמש נוצר בלבול לגבי השתתפותו של הכוכב הצעיר בחצי הגמר, שיתקיים ביום רביעי מול נבחרת אנגליה או נבחרת פורטוגל. הבלבול נוצר כתוצאה מהכרטיס הצהוב שקיבל פרץ בדקה ה-86 בשל בזבוזי זמן, הכרטיס היה הכרטיס הצהוב השני שקיבל פרץ במהלך הטורניר לאחר שקיבל כרטיס צהוב במשחקה הראשון של הנבחרת מול נבחרת גרמניה. לפי חוקי הטורניר צבירת שני כרטיסים צהובים גורמת להרחקה מהמשחק הבא, אך חוק אחר בלבל את פרץ ואותנו. לפי החוק אם במהלך משחק שמגיע לדו קרב פנדלים שוער מקבל כרטיס צהוב, הכרטיס מבוטל במהלך דו קרב הפנדלים.

החוק נועד למנוע מצב שבו שוער שעומד בצורה לא חוקית במהלך הבעיטה, מקבל כרטיס צהוב שוני ומורחק מההתמודדות. הכרטיס בוטל בתוך המשחק אך העונש למשחק הבא נשאר בעינו, וכוכבה של הנבחרת לא ישחק בחצי הגמר. מי שיעמוד במקומו בשער הוא תומר צרפתי שחקנה של מכבי נתניה, שריף כיוף שוערה החדש של אלופת המדינה מכבי חיפה הוזעק לסגל וישמש כשוער המחליף. כוכב נוסף שייעדר מחצי הגמר הוא עדן קארצב שספג את הכרטיס הצהוב השני שלו בטורניר בפתיחת המחצית השנייה ומיד הוחלף.
בעיה נוספת שיכולה לעלות בנבחרת במידה ואכן תעפיל לאולימפיאדה היא הגבלת הגיל בטורניר האולימפי, הטורניר מוגדר כעד גיל 23 ומי שיוכלו לשחק בו הם שחקנים שנולדו אחרי ה-1 בינואר 2001. חלק ממי שלא יוכלו להשתתף הם דניאל פרץ, קפטן הנבחרת גיל כהן ועומרי גאנדלמן כובש שער הניצחון על צ'כיה שהעלה את הנבחרת לרבע הגמר. הנבחרת תוכל להוסיף שלושה שחקנים שיוגדרו כ"חריגי גיל", ויצטרפו לנבחרת בפריז.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים