חדשות

צה"ל ירכוש טייסת שלישית של מטוסי האדיר (F35)

משרד הביטחון וצה"ל ירכשו טייסת שלישית של מטוסי F-35 (אדיר) בהיקף של 3 מיליארד שקל. בכך יגדל צי המטוסים של חיל האוויר ל-75

צה"ל ירכוש טייסת שלישית של מטוסי האדיר (F35)
צילום: צילום: דובר צה"ל

חיל האוויר מתעצם. שר הביטחון יואב גלנט, אישר את המלצת הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, מנכ"ל משרד הביטחון אייל זמיר ומפקד חיל האוויר אלוף תומר בר, להצטייד בטייסת 'אדיר' שלישית.

משרד הביטחון ירכוש מהממשל האמריקני 25 מטוסי F35, מתוצרת חברת לוקהיד מרטין. עם השלמת העסקה יורחב ל-75 צי מטוסי החמקן המתקדמים בעולם, שמפעיל חיל האוויר הישראלי.

המראה של מטוס אדיר
המראה של מטוס אדיר| צילום: צילום: רועי בן אברהם, לע"ם
אדיר בהמראה (דובר צה"ל) (אדיר בהמראה (דובר צה"ל))
(צילום: דובר צה"ל)
אדיר בהמראה (דובר צה"ל) ((צילום: דובר צה"ל))

בהמשך לאישור שר הביטחון, משלחת הרכש של משרד הביטחון בארה"ב תוציא בקשה רשמית לרכש (LOR) למנהלת האף 35 האמריקנית (JPO). זאת במטרה להשלים את אישור וחתימת העסקה בחודשים הקרובים.

היקף העסקה מוערך בכ-3 מיליארד דולר מכספי הסיוע האמריקני. במסגרת ההסכם המקורי בין הממשלים התחייבו יצרנית המטוס, לוקהיד מרטין ויצרנית המנועים, פראט אנד וויטני לשתף חברות ישראליות בייצור מטוסי ה-F35 הנמכרים למדינות המצטיידות. העסקה החדשה תאפשר את המשך מימוש התחייבות החברות האמריקאיות לשיתוף פעולה בייצור חלקי המטוס עם התעשיות הישראליות.

תגובות

3
3
פטיש פלסטיק
02.07.23

כי זה ציוד עבור הפרבלגים והסרבנים !!!

2
א
02.07.23

יש חיל אוויר חזק רק שבכל גיחה יש שבט בדואי שרואה הכל ומדווח. מה זה שווה?

1
יגור
02.07.23

למה צה''ל למה ברור לנו שהמפעל משתמש בישראל כמעבדה אז לא לשלם עדיף המילארדים לחיל היבשה בגבולות .לסיורים בטש יש לנו גבולות ארוכים