בעקבות עתירת התושבים

ברגע האחרון: ביהמ"ש עיכב את פינוי השכונה בעלי

בית המשפט הוציא צו עיכוב לפינוי 5 המבנים בשכונה החדשה שהוקמה בעלי, במענה לעתירה של התושבים. בהחלטה השופטת הציעה להעתיק את המבנים למקום סמוך שלא יעורר קושי משפטי

ברגע האחרון: ביהמ"ש עיכב את פינוי השכונה בעלי
צילום: ללא קרדיט

ברגע האחרון: בית המשפט המחוזי הוציא הבוקר (חמישי) צו עיכוב לפינוי חמשת המבנים בשכונה החדשה שהוקמה בעלי לאחר הפיגוע הקטלני ליד היישוב בשבוע שעבר. במענה לעתירה שהגישו התושבים, בית המשפט קבע כי עד לתחילת השבוע הבא לכל הפחות לא ניתן יהיה לפנות את המקום וכי עד אז הצדדים יגישו טענות מפורטות יותר לבית המשפט.

בהחלטה תוהה השופטת מדוע לא יוסכם להעתיק את המבנים למקום סמוך שלא יעורר קושי משפטי בשל הכביש הראשי העובר במקום. עד אז, אוסר בית המשפט לפנות או להרוס את המקום.

ביישוב הזכירו כי חמשת המבנים הוצבו בתוך תחומי היישובים מעלה לבונה וגבעת הרואה והם בתוך תחומי הקו הכחול ובהליכים מתקדמים של אישור תב"ע.

בנצי רובין

כזכור, הקרקע לשכונה החדשה הוכשרה בשבוע שעבר אחרי הנחייתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לבנות 1,000 יחידות דיור בעלי, כתגובה לפיגוע הירי שבוצע סמוך לעיר. השכונה החדשה, שתיקרא "המור", תמוקם על יד מקום הפיגוע, ובמועצת בנימין אמרו כי השכונה החדשה תמנף את ההתיישבות היהודית באזור ותייצר רצף טריטוריאלי יחד עם היישובים גבעת הרואה וגבעת הראל.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
5
יודונאzים במינהל
29.06.23

אחרי חאן אל אחמאר

4
איפה השכל?
29.06.23

תשנו את השם לחאן אל עלי, הכל יהיה בסדר קצת יצירתיות

3
אבי
30.06.23

פתאום בית המשפט תקין בעיניכם ?!