מח"ט בנימין איים על בעל חווה: "אירה לך בפרות אחת אחת"
ביום שישי, במהלך התפרעות ערבית מהכפר אום צפא, הגיע מח"ט בנימין אליאב אלבז לחווה ליד עטרת ואיים על הבעלים, "כדאי לך לעוף מפה עם הפרות על טיל, אחרת אירה לך בהן אחת אחת"

פרטים חדשים על המתיחות בין מח"ט בנימין למתיישבים. ביום שישי האחרון, במהלך התפרעות ערבית שקיימו ערביי הכפר אום צפא כנגד חווה חקלאית יהודית עם עדר בקר שעלתה לקרקע בימים האחרונים, הגיע למקום המח"ט אליאב אלבז והחל לצעוק ולאיים על הנוכחים שיעזבו את המקום.
בעל החווה לא היה במקום בזמן הגעת המח"ט אבל קיבל ממנו מסר מאיים: "כדאי לו להעיף מכאן את הפרות על טיל, אחרת אירה לו בהן אחת אחת".
האירוע מתרחש בבוקר שאחרי ההתפרעות בה נסגר כביש 465 הסמוך לתנועה לשעה ארוכה, בהמשך ליומיים של התפרעויות של ערביי הכפר. למחרת, בשבת, התפרעו שוב הערבים מה שהוביל לאירוע שהסלים עד לשריפת מכוניות בכפר.
דפוס התנהלות שחוזר על עצמו
תושבים שנחשפו לאירוע מתחו ביקורת חריפה על התנהלות המח"ט: "האירוע ההזוי הזה אולי מסכם באופן מדויק את אישיותו של המח"ט. באמצע התפרעות ערבית כנגד החווה, כשפורעים עדיין מיידים אבנים לעבר הציר וכוחות צה"ל, מגיע המח"ט ותוך איבוד עשתונות בוחר להתנכל דווקא לקרבן – היהודים שהותקפו בחווה, במקום לתת מכת מחץ מרתיעה לכפר המרצחים".
"זהו דפוס פעולה שחזר על עצמו בשורת אירועים בשנה האחרונה, כשנקודות התיישבות שהותקפו – חוו לאחר מכן אז נחת זרועו של המח"ט שבחר לנסות לסלק אותן מהשטח במקום לצאת לפעילות התקפית בכפר. ההתנהלות שלו מסוכנת וחמורה והיא שהביאה במידה רבה לעליה הדרסטית בפיגועי בטרור בגזרה", הוסיפו.
צה"ל: ניסיון חמור ופסול להכפיש את המח"ט
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לדברים: "צה"ל פועל למטרת ביטחון התושבים תוך שמירה על החוק. הניסיון להכפיש את מפקד חטיבת בנימין חמור ופסול. מדובר בקצין מוערך, ערכי ומסור שעובד לילות כימים כדי להבטיח את בטחונם של תושבי הגזרה".
ביום שני הגיע אלבז ללא תיאום עם המשפחה, לניחום אבלים בביתו של הראל מסעוד הי"ד שנרצח בפיגוע בעלי. חבריו של הראל שהיו באותו זמן במקום, גרשו אותו בצעקות. ראש הממשלה, שר הביטחון וראשי מפלגות הימין גינו את המעשה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו