מבזקים
סרוגים
אנרכיה במודיעין

אנשי שמאל תקפו שוטרים בהפגנה מול הבית של לוין

עשרות פעילי 'אחים לנשק' התפרעו מול ביתו של שר המשפטים יריב לוין, חסמו את התנועה והבעירו צמיג. לאחר מעצר של שני מתפרעים, ההמון חסם את הניידת והחל להתעמת עם השוטרים. צפו

ח' תמוז התשפ"ג
אנשי שמאל תקפו שוטרים בהפגנה מול הבית של לוין
אנשי שמאל תקפו שוטרים בהפגנה מול הבית של לוין צילום: ההתפרעות מול הבית של לוין (צילום: אחים לנשק)

אנרכיה במודיעין. הבוקר בשעה 06:00 הגיעו כמה עשרות מפגינים מול ביתו של שר המשפטים יריב לוין במודיעין, כשהם "מעירים" אותו ואת כל השכונה בצעקות, שריקות ותיפוף. המפגינים חסמו את הכביש שמול ביתו, והבעירו מדורה, כשהם אוחזים מיצג בצורת נקניק, כדי לבטא את שיטת הסלמי לחיסול הדמוקרטיה.

בתגובה להתפרעות, המשטרה עצרה שני מפגינים, אולם המתפרעים חסמו את הניידת ולא איפשרו לה לצאת מתוך ההתקהלות. במקום התפתחה מהומה, והשוטרים נאלצו להשתמש בתרסיס פלפל, כדי להיחלץ מתוך ההמון.

מהמשטרה נמסר: "המשטרה עצרה כעת מספר חשודים בהפרת הסדר הציבורי בעיר מודיעין, לאחר שהבעירו צמיג בלב שכונת מגורים תוך ניסיון לחסום ציר תנועה. שוטרי תחנת מודיעין בסיוע שוטרי מרחב שפלה, מטפלים בשעה זו בהפרת סדר חריגה בעיר, במסגרתה פורעי חוק הבעירו צמיג בלב שכונת מגורים, תוך ניסיון חסימת כבישים ושיבוש שגרת החיים.

בתוך כך, מפקד מחוז מרכז – ניצב אבי ביטון הנחה לטפל בנחישות תוך מעצר חשודים, הסרת המפגע מהכביש וניתוח אמצעי תיעוד לשם זיהוי ומעצר נוספים בחשד להפרת הסדר הציבורי.

מיצג הנקניק (אחים לנשק)
חסימת הכביש מול ביתו של לוין (אחים לנשק)

מארגון אחים לנשק נמסר: "יריב מר של ישראל – המילואימניקים הגיעו ללוין״כאלף אנשי מחאת המילואימניקים אחים לנשק הגיעו הבוקר לביתו במודיעין של המשפטים יריב לוין, במחאה על החקיקה הדיקטטורית. המילואימניקים הגיעו עם מיצג ׳נקניק הדיקטטורה מבית מעדניית לוין׳ ושלטי ״יריב מר של ישראל״.במחאה מצביעים על העובדה כי נתניהו איננו נוכח באירוע ולוין מתפקד בפועל כראש הממשלה האמיתי שממשיך לבצר את מעמדו ומוביל את המדינה לאבדון בצורה לא דמוקרטית".

אחים לנשק הפגנה יריב לוין משטרה