איש התקשורת והפעיל החברתי, עודד הרוש, חשף כי בחודשים האחרונים הוא עובד על סדרה חדשה בה הוא מפגיש אישי ציבור ופוליטיקאים משני הקצוות, בכדי ליצור שיח ולהנמיך את הלהבות.
במהלך דבריו חשף הרוש, כי בעוד חברת הכנסת מהימין אורית סטרוק הסכימה להיפגש עם כל מי שמעוניין, חברת הכנסת מהאופוזיציה הבהירה כי היא אינה מוכנה להצטלם עם סטרוק, בטענה שזה יפגע בה אלקטורלית.
הרוש סיפר: "אני חייב לשתף בתסכול ועצב גדולים שאני חווה לאחרונה מאז התחלתי את דרכי ב'כאן'. אחרי רצף הבחירות וביתר שאת מאז השיח על הרפורמה, הרגשתי כמו כולם שהשיח מקצין ונהיה רעיל יותר ממה שהיה. ושאם עד היום הוא היה בעיקר ברשתות, כמו כולם הרגשתי שהוא כבר עבר מהרשת לרחוב ולמפגשים היומיומיים".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הרוש שיתף כי "בכוחותיי הדלים בתקשורת, שאלתי את עצמי מה אוכל לעשות כדי לסייע ולו במעט להנמכת הלהבות, בלי קשר לדעותיי הפוליטיות ואם אני בעד/נגד הרפורמה. כך נולד הרעיון לסדרת רשת חדשה ב'כאן' בשם תרגיל בחיבור, סדרה שמטרתה להפגיש בין קטבים בעם, לא מתוך מטרה שצד אחד ישכנע את השני, אלא כדי להראות שגם קטבים מאותו עם יכולים להיפגש, לדבר, לראות מעבר לפוליטיקה ולדעות".
המגיש ציין כי "שני פרקים צולמו ועלו. אחד הפגיש בין חרדי מחסידות בעלזא לבין חילוני מקהילת הלהט"ב. פרק שני הפגיש בין יעל שבח מחוות גלעד שבשומרון לבין איה כורם מיפו. שני הפרקים היו הצלחה גדולה. מעבר לכמות הצפיות והתגובות, שני הפרקים הסתיימו בחיבוק אמיתי ולא מבויים, חיבוק שפרץ ממעמקי הנפש אחרי שכל צד הכיר קצת יותר לעומק את השני, חיבוק שהזכיר לכולנו שכולנו אחי".
בשלב הזה חשף הרוש כי לארגן מפגש בין השרה אורית סטרוק לחברת כנסת מהאופוזיציה, הייתה משימה בלתי אפשרית בגלל הסירוב משמאל: "ואז הגיעה העבודה על הפרק השלישי, פרק שהפעם רצינו לעשות עם שני פוליטיקאים מכהנים, או יותר נכון מכהנות. אחת מהכי ימין במשכן הכנסת ואחת מהכי שמאל במשכן".
הרוש סיפר על התגובות משני הצדדים: "התחלנו מפנייה לח"כית אורית סטרוק ולדוברות שלה, התשובה הייתה חד משמעית: 'נפגש עם כל מי שמעוניין'. אך כשפניתי לחברות כנסת מהצד השמאלי של המפה, אחת אחרי השנייה ענתה שלא תוכל להיפגש על המסך עם ח"כית כמו סטרוק. אחת אפילו הודתה בהגינות שביום-יום הן דווקא חברות עם הערכה הדדית, אבל שה'בייס' שלה לא יקבל את זה יפה אם זה יצולם. אחת אחרת שאלתי איך הייתה מגיבה אם הייתי הייתי מציע מפגש כזה עם ח"כ ערבי, האם גם אז הייתה מתנגדת נחרצות? והיא ענתה בכנות "לא, אבל זה שונה".
בסוף דבריו שיתף הרוש את התחושות "נכון, זה שונה. וזה עצוב. מאוד. עצוב שמפגש בין שני אנשים מאותו עם, שונים ככל שיהיו, הפך למשימה קשה יותר מאשר מפגש בין שני אנשים שלא מאותו עם. "מנהיגים" שמונהגים על ידי בוחריהם, שמקבלים החלטות לפי 'מה יגידו עליי ברשתות' במקום לזכור שהם צריכים להיות הצד המנהיג והאחראי ולא הצד המונהג והנגרר".
על המשך הסדרה כתב הרוש: "נחזור לסדרה, פרק שלישי אולי יצולם ואולי לא. אבל את השורה התחתונה יש לי: ישועה לא תבוא מההנהגה. אנחנו, העם, הרחוב, אנחנו נקבע לאן ילך עתידנו המשותף כאן, אנחנו ההנהגה החדשה ומכאן שעם כוח באה גם אחריות".
"מסתבר שהמנהיגים מסתכלים עלינו יותר מאשר אנחנו עליהם, אם כך, בואו נשמש דוגמא. בואו נהיה יותר אחראיים בשיח אחד כלפי השני. אפשר לא להסכים אבל בואו נסגל שפה מכבדת, עין טובה על הצד השני ומטרותיו, הבנה שכולנו מעדיפים את הבית הזה, על אתגריו הלא פשוטים, מאשר על חורבנו. אז כמו שכתבתי בהתחלה אני אכן בתסכול גדול, גם עצב ודאגה מהמצב שהגענו אליו לא חסרים לי, אבל ייאוש אין, כלל, בעיקר אמונה שהטוב המשותף לכולנו כאן עוד ינצח".
מה דעתך בנושא?
18 תגובות
1 דיונים
צבאות
ףשיח רעיל כמו השוואת הרמטכ"ל המפכל וראש השבכ לכוח וגנר? רעיל כמו הפגנה ליד בית ספר שלומד בו ילד טראנס? כמו תמיכה באפליה "על רקע דתי"?
08:34 30.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Pkk
זה היה בושה לסטרוק אם הייתה מצטלמת עם שונאות יש5ראל . עדיף מאד שלא תהיה לה תמונה משותפת עמן.
21:43 28.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיפאי
ליכלכת בסוף...המסקנה היא שהנהגת השמאל אינה הנהגה אלא מושפעת ממה יגידו מה שאין כן בימין שהרי אורית סטרוק נענתה. אבל שוב פעם ימין מתנצל כבר מ77
09:10 28.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרטטאל יהוה
אבי ניצול השואה אמר לי "אני נתתי גט לאלוהים" ואני נותן גט לכתות החרדיות ושבט יהודה המשיחי ההזוי שרוצה להביא את ישראל להיות המצדה של המאה ה21.
06:14 28.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישהי
מסכימה עם המסקנה שלך. תכלס העם שלנו בריא בנפשו. אתמול הייתי בתל אביב ועמדתי בתור לדרכונים. עמדו שם כולם כולל כולם ומעמידה בתור של שעתיים וחצי נהיו פשוט חיבורים וצחוקים...
מסכימה עם המסקנה שלך. תכלס העם שלנו בריא בנפשו. אתמול הייתי בתל אביב ועמדתי בתור לדרכונים. עמדו שם כולם כולל כולם ומעמידה בתור של שעתיים וחצי נהיו פשוט חיבורים וצחוקים ואף אחד לא העיר לשני בגלל שהוא דתי/חרדי/חילוני. עזרו אחד לשני. אז התקשורת והחכים רוצים בכוח להפריד בינינו אבל אנחנו מאוחדים יותר ממה שמציגים את זה
המשך 13:35 27.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אא יהודיה
השרה אורית סטרוק, להצטלם ולהיפגש עם השמפנזות והגורילות מהשמאל ? למה לרדת כל כך נמוך, הח"כיות האלה יצטלמו עם מחבלות ומחבלים כי זה המוטו שלהם ערב רב במלא הדרו.
13:12 27.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
בתגובה ל: אא יהודיה
ולהצטלם עם אנשי המחתרת היהודית זה יותר טוב?
14:43 02.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנשים אפלים וחשוכים בימינו, שאין להם מושג מהי דמוקרטיה
נמאס מהביטוי האווילי "מזכיר משטרים אפלים...", כי בינתיים מסתובבים ברחובות אנטישמים אנרכיסטים שפוגעים במדינה ובכל סממן יהודי. זה לא מזכיר לך משטרים אפלים וחשוכים ששרפו יהודים ברחובות?!??
22:20 26.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.ש
תמונה משותפת זה חצי הכרה במצולם. אז למה שאנשי שמאל יצתלמו עם אורית? דמות על גבול ה..שחושבת עצמה עולה על כולם.
12:49 26.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
לאתר סרוגים, בבקשה לא לשלוח לי הודעות כלשהם. תודה.
11:01 26.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שימי
אבל אנחנו לא אותו עם. אנחנו אויבים ואנחנו במלחמה. יהודים נגד ישראלים
10:41 26.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר