מבזקים
סרוגים

המשטרה עצרה אזרח שאיים לרצוח את איתמר בן גביר

אזרח דרושי, תושב בית ג'אן, נעצר לאחר שאיים לרצוח את השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר. ברשותו נמצא אקדח ורובה ציד. רשיונו נשלל

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ו' תמוז התשפ"ג
המשטרה עצרה אזרח שאיים לרצוח את איתמר בן גביר
המשטרה עצרה אזרח שאיים לרצוח את איתמר בן גביר צילום: (צילום: אריק מרמור / פלאש90)

משטרת ישראל עצרה ביום שישי האחרון אזרח דרוזי, תושב בית ג'אן, ששיגר איומים ברצח כלפי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. החשוד נעצר ונחקר ע"י המשטרה.

בנוסף, ברשות החשוד נתפסו אקדח ורובה ציד שהוחזקו ברישיון. רשיונו ישלל. החשוד שוחרר מיד לאחר חקירה בתנאים מגבילים.

בתוך כך, בימים האחרונים נודע למשטרת ישראל כי תושב בית שמש בשנות ה-20 לחייו פרסם בקבוצת וואטסאפ ציבורית שהוא חבר בה, הודעה המסיתה לרצח של ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו.

החשוד התבטא וטען כי החוק לא מעניין אותו

החשוד שלח לחברי הקבוצה הודעה ובה כתב: "אז יהיה נשק לכולם והזדמנות לדפוק לביבי כדור בראש". על פי  החשד הודעה זו נכתבה על רקע שיח שהתפתח בקבוצה בנושא חלוקת נשקים לאזרחים לאחר הפיגוע הרצחני בעלי השבוע. עוד עלה כי החשוד התבטא במהלך השיח בקבוצה ואמר שהחוק אינו מעניין ולא צריך רישיון לנשק כדי לשאת אותו.

בעקבות הדיווח החמור, המשטרה פתחה בחקירה, ובמהרה התחקו החוקרים אחר זהות החשוד במעשה. בלשי תחנת בית שמש של מחוז ירושלים עצרו אמש בשעות הערב את החשוד בן 23 תושב בית שמש.

ההסתה נגד נתניהו: זאב רז עוכב לחקירה בלהב 433
ההסתה נגד נתניהו: זאב רז עוכב לחקירה בלהב 433צילום: ההסתה נגד נתניהו: זאב רז עוכב לחקירה בלהב 433

בדיון הארכת המעצר: השופט שחרר בתנאים מגבילים

היום החשוד הובא לדיון בבימ״ש שבו ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו לטובת המשך החקירה ומיצויה. השופט שהתרשם בדיון כי הראיות מצביעות על חשד לעבירות איומים ואף הסתה לאלימות, החליט על שחרורו בתנאים מגבילים.

ממשטרת ישראל נמסר כי החקירה נמשכת.

איומים איתמר בן גביר בנימין נתניהו