מבזקים
סרוגים

ארה"ב בצעד נוסף נגד יהודה ושומרון

ממשל ביידן הודיע כי יפסיק את המימון למוסדות המחקר ביו"ש. לפי ברק רביד מסרו גורמים אמריקאים: "כי השתתפות בפרויקטים עם ישראל מעבר לגבולות 67 אינה עולה בקנה אחד עם מדיניות ארה"ב"

ו' תמוז התשפ"ג
ארה"ב בצעד נוסף נגד יהודה ושומרון
ארה"ב בצעד נוסף נגד יהודה ושומרון צילום: קרדיט צילום: Arie Leib Abrams/Flash90

ממשיכים להחרים את ההתיישבות: ממשל ביידן הודיע לישראל כי יפסיק לממן מחקרי פיתוח ביהודה ושומרון. על פי הפרסום הבוקר של ברק רביד באתר וואלה, לפני כשבועיים פנה משרד החוץ האמריקאי יפסיק את שיתוף הפעולה עם ישראל בנושאי מחקר ופיתוח ביהודה ושומרון.

ההחלטה בעצם מבטלת את המדיניות של הממשל הקודם, בה הכריז על העברת כספים לצורך מחקר בגופים המחקריים של יהודה ושומרון, ההחלטה לבטל התקבלה כבר לפני כשנתיים, אולם זה נעשה באופן מעשי רק כעת בשל בקשה להענקת מימון לצורך פרויקט מדעי מעבר לקו הירוק.

כמו כן, משרד החוץ האמריקאי עדכן שורה של משרדים אמריקאים ובו קרא לחזור למדיניות שהייתה לפני אוקטובר 2020, בה נאסר על שיתוף פעולה מדעי עם פרויקטים ביו"ש.

הנפגעת העיקרית מהמהלך היא אוניברסיטת אריאל שלאחרונה הגישה בקשה ל"קרן המדע ישראלי אמריקאי" לקבלת מימון לאחד הפרויקטים שהם מקדמים.

Sebi Berens/Flash90צילום: Sebi Berens/Flash90
 פגיעה באוניברסיטה. צילום: Photo by Sebi Berens/Flash90 

"אינו עולה בקנה אחד עם ארה"ב"

כזכור כחודש לפני הבחירות בהן דונאלד טראמפ ניצח, הודיעו ממשלות ישראל וארה"ב כי על הסרת המגבלות הגאוגרפיות שעבר הוטלו על  שלוש קרנות ישראליות-אמריקניות בתחום המחקר המדעי מעבר לקו הירוק

בכיר בממשל האמריקאי אמר: "ההנחיה שהופצה הבהירה כי השתתפות בפרויקטים משותפים עם ישראל בתחומי המדע והטכנולוגיה באזורים שנכנסו תחת שליטתה אחרי ה-5 ביוני 1967 ושעתידם צריך להיקבע במו"מ על הסדר קבע, אינה עולה בקנה אחד עם מדיניות ארה"ב".

אוניברסיטת אריאל ביידן מחקר