מתכון לעוגת שוקולד עסיסית

מרכיבים:

תבנית עגולה

כוס אחת גדושה בסוכר

3/4 כוס קמח

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

3/4 כוס של שמן קנולה

5 ביצים גדולות

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

50 גרם אגוזים קצוצים דקל

לציפוי העוגה:

מיכל של שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

100 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

מתכון לעוגת שוקולד עסיסית – אופן ההכנה:

תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתחתית התבנית מעט שמן ומוודאים שהוא מגיע לכל חלקיה.

הכנת עוגת השוקולד: ממיסים שוקולד ושמן קנולה במיקרוגל או בבן מארי, ומוסיפים את הקקאו. לאחר מכן מערבבים היטב.

לוקחים את 5 הביצים ומקציפים עם הסוכר, עד שמתקבל קצף אוורירי. מוסיפים את הקצף שתהקבל לתערובת השוקולד.

מערבבים יחד את אבקת האפייה, האגוזים והקמח ומוסיפים בתנועת קיפול אל תערובת השוקולד.

יוצקים אל התבנית ואופים כחצי שעה, עד שהעוגה מוכנה.

הכנת הציפוי: מרתחיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקררים את הציפוי ומצפים את העוגה.

בתיאבון.