בהמשך לפעילות שהתקיימה השבוע ביום שני בג'נין בה נתקלו הלוחמים למארב מתכונן של מטעני חבלה, המשטרה פרסמה תיעוד מיוחד ובו ניתן לראות את לוחמי יחידת המסתערבים של מג"ב איו"ש בפעולת חילוץ פצועים 'תחת אש' כבדה.

תיעוד: בתוך מחנה הפליטים ותחת אש כבדה

בתיעוד הדרמטי ניתן לראות גם את רגע פיצוץ המטען מתוך הרכב הממוגן ואת הדיווח הראשוני בקשר של פקד מ' מפקד הכוח שנפצע והמשיך לדווח על שאירע בקור רוח ומקצועיות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חילוץ תחת אש בג'נין (צילום: דוברות המשטרה)

ממצלמות הקסדה של פקד ר' קמב"צ היחידה ופרמדיק היחידה רס"ר ד' נראים השניים מזנקים אל תוך רכב ממוגן ונוסעים תחת אש לחלץ את הפצועים.

לאחר שהרכב הממוגן עלה על מטען, התנהל קרב של 12 שעות בתוך ג'נין

כזכור ביום שני האחרון בסיומה של פעילות מעצרים שגרתית במחנה הפליטים, רכב של לוחמי ימ"ס עלה על מטען ופצע את הלוחמים שברכב. היו ברכב 6 לוחמים. 5 מימ"ס ואחד מעוקץ. מהשלב הזה התחילו הלוחמים לנהל קרב של חילוץ הפצועים וגם בידוד המרחב קרב שנמשך כ-8 שעות בו חילצו את הפצועים ואת הרכבים שנתקעו בעקבות הפיצוץ.

עוד יוזכר כי ככל הנראה שמיקום הטופגרפי ככל הנראה היה מחושב ומכיוון שהוא נמצא נמוך ממחנה הפליטים הרבה חמושים פתחו באש לעבר הרכב.

 


אתר סרוגים פועל להגנת ושמירת זכויות יוצרים ועושה מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. אם זיהיתם בכתבה זו יצירה שאתם בעלי הזכויות בה נא הודיעו לנו בדוא"ל srugim@srugim.co.il