מפכ"ל המשטרה, קובי שבתאי המליץ לעצור את העבודות על טריבונות הרוח ברמת הגולן עד לאחר חג הקורבן על מנת להרגיע את הרוחות, אך בן גביר הורה אחרת והעבודות חודשו.
לאחר שיחה בין איתמר בן גביר למפכ"ל המשטרה הוחלט כי העבודות על הטריבונות ברמת הגולן יחודשו, זאת על אף המלצותיו של המפכ"ל וזעמם של שהשוטרים בשטח מחשש להסלמה נוספת בהפגנות של הדרוזים.
כזכור, הבוקר (חמישי) פורסם כי העבודות בטריבונות הופסקו בעקבות הפגנות הענק וההתפרעויות של התושבים הדרוזים בהם מספר מפגינים נפצעו קשות בעימותים עם כוחות הביטחון.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך הלילה התקיים כינוס חירום של ראשי העדה הדרוזית בכפר יאסיף, כשבו הוחלט לשלוח מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה להקפיא את עבודות הבנייה של טורבינות הרוח בצפון רמת הגולן. בדבריהם אמרו כי "אנו ערים למצב הנפיץ השורר כיום ביישובים הדרוזיים, ומצפים שממשלת ישראל תגלה אף היא את הרגישות הנדרשת והמתבקשת".
"ראשי העדה רואים לנכון כי יש להורות על הקפאה מיידית של העבודות ויציאת כוחות המשטרה מאזור ביצוע העבודות עד לאחר תום ימי חג הקורבן של בני העדה הדרוזית" נכתב. "במקביל להקפאת ביצוע העבודות, תתכנס ועדה משותפת של ראשי העדה הדרוזית, נציגי העדה מרמת הגולן ונציגים של ממשלת ישראל, שתשב על המדוכה באופן רציף לצורך מציאת פתרון מוסכם ומניח את הדעת".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בסיכום ציינו כי "ימים אלו הינם ימים מקודשים ביותר לבני העדה הדרוזית עובר לימי חג הקורבן. אנו מצפים כי ממשלת ישראל תשיב בחיוב לבקשה זו ותאפשר לבני העדה לציין את תקופת החג בנח ובשלווה".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
פרח
מה זה הברדק הזה שאנשים מפגינים באלימות מה זה? נמאס מהאלי ות ולא מעניין אותי על מה מפגינים הגיע הזמן לעונשים כבדים מאד למי שפוגע בשוטר
16:55 22.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כוכב כהן
אני לא יודע מה נכון בכל הכתבה אבל בין גביר צודק שהוא זה שמחליט ולא המפכל אבל גם הדרוזים צודקים ולכן ראש הממשלה צריך לדון בעניין ולקבל החלטה
14:27 22.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למה לא לקחת פסק זמן של כמה ימים ולהגיע לפיתרון מוסכם ?
בן גביר רק מחפש עימותים, ובלבד שלא מדובר ביהודים שמתפרעים באיו"ש, או משתלטים על אדמות ומקימים מאחזים לא חוקיים. מה איכפת לו אם שוטרים נפגעים. מה איכפת לו אם ברית...
בן גביר רק מחפש עימותים, ובלבד שלא מדובר ביהודים שמתפרעים באיו"ש, או משתלטים על אדמות ומקימים מאחזים לא חוקיים. מה איכפת לו אם שוטרים נפגעים. מה איכפת לו אם ברית האחים עם הדרוזים הולכת ונפרמת. העיקר שהוא "יראה להם". תינוק מגודל עם אג'נדה קיצונית ומשיחיסטית.
המשך 13:53 22.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
בן גביר חוץ מאלימות שגדלת עליה ורוע בעיניך מה אתה יכול לתרום תחזור למרתפי השב"כ ותן לעולם לחיות אדם מטורלל כל הזמן נגד ההיגיון שאין לך.נער גבעות אלים.
13:14 22.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קורא ותוהה
עם כל החסרונות שלה, הם היו שפויים.
12:45 22.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר