התפרעות הדרוזים בצפון: ירי חי, זריקת אבנים וזיקוקים - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

התפרעות הדרוזים בצפון: ירי חי, זריקת אבנים וזיקוקים

הדרוזים ממשיכים להתפרע הגולן והמשטרה מדווחת כי הפורעים ביצעו ירי חי זרקו אבנים ואף ניסו להשתלט על נקודת המשטרה בכפר מסעדה. במקביל ביה"ח עדכן כי עד כה הגיעו אליו מהמהומות, 12 פצועים בהם 4 במצב קשה

אליהו לוקסנברג, חדשות סרוגים
התפרעות הדרוזים בצפון: ירי חי, זריקת אבנים וזיקוקים
  ההתפרעויות בצפון (צילום: דוברות המשטרה)

הפרות סדר ואלימות קשה של בני העדה הדרוזית בצפון. המשטרה דיווחה כי עשרות רבות של דרוזים ממשיכים להתפרע בצפן הארץ. הפורעים הגיעו לנקודת המשטרה במסעדה שבגולן וניסו להשתלט עליה תוך שימוש בירי חי זריקות אבנים וירי זיקוקים.

התפרעות הדרוזים בצפון (צילום: משטרת ישראל)

מועצה אזורית גולן לממשלה: "הקפיאו את מיזם הטורבינות אצל אחינו הדרוזים"

מועצה אזורית גולן הגיבה לאירועים הקשים בכפרים הדרוזים ואמרה: "שנים של שיתופי פעולה עם אחינו הדרוזים יצרו מערכת יחסים עמוקה המושתתת על יחסי חברות, כבוד והערכה. אנו רואים לנגד עינינו סכנה ממשית להרס מערכת יחסים מיוחדת זו".

לאחר מכן התייחסה המועצה לסיבה בגללה נפרצה המהומה: "בגולן עצמו, אושרו הקמתם של כמאה טורבינות, יותר מכל הארץ. אנו בתהליך מדידה ובקרה באמצעות 'מכון שמיר למחקר' על ההשפעות העלולות להיווצר מפעולת הטורבינות לטבע ולחי המקיפים אותנו בגולן. קראנו לממשלה להמתין עם הקמתן של טורבינות נוספות, כדי שניתן יהיה ללמוד מה הנזק הסביבתי שהן גורמות, ואיך, אם בכלל, ניתן להתגבר עליו".

"אנחנו קוראים לממשלת ישראל להכריז על הקפאת המיזם הטורבינות אצל שכנינו ואחינו הדרוזים עד שייבדק לעומק ועד שהצדדים יישבו ויסכימו על המתווה הנכון. מועצה אזורית גולן שלחה מכתב בנושא לראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, כדי שיתערב בנושא. אנו מבינים את מצוקת אחינו הדרוזים ומבקשים ממשלת ישראל להמתין עם העבודות, כדי למנוע התדרדרות ולא להרוס מערכת יחסים נפלאה שנבנתה בעמל רב במשך שנים".

המשטרה: הדרוזים נקטו באלימות קשה כלפי השוטרים

כאמור האירועים הקשים בצפון התרחשו על רקע חרטה שהביעו הדרוזים לאחר שמכרו את אדמותיהם לטובת הקמת טורבינות במקום. "אלפי דרוזים ממשיכים ליידות בקבוקי תבערה ואבנים ולנקוט באלימות קשה כלפי כוחות המשטרה המאבטחים את הקמת הטורבינות בגולן" נמסר בהודעת המשטרה, "בעקבות המצב, המשטרה מזהירה את ציבור הנהגים שלא להגיע לאזור רמת הגולן למעט הכפר בוקעאתא" ולהשתמש בדרכים חלופיות.

פורעים דרוזים מיידים אבנים אל עבר הכוחות. (צילום: דוברות משטרת ישראל)

ארבעה פצועים במצב קשה

במקביל במרכז הרפואי זיו עדכנו כי מההפגנות במסעדה, התקבלו במרכז הרפואי עד עתה , 12 פצועים מתוכם 4 במצב קשה.  הפצועים: פצוע ראש קשה הועבר במסוק לרמב"ם, פצוע קשה נוסף סובל מפגיעת ראש – יועבר לרמב"ם, פצוע קשה עם פגיעת ראש שיועבר במסוק לרמב"ם., פצוע ירי במצב קשה בחדר ניתוח. בנוסף, יש 3 פצועים במצב בינוני ופצוע אחד נוסף במצב קל.

כמו כן ציין בית החולים כי 4 שוטרים הגיעו למלר"ד המרכז הרפואי כשהם סובלים מפגיעות קלות וכעת מדווח כי יש 8 שוטרים נוספים שבדרכם לזיו ומצבם ככל הנראה קל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
5 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
ככה זה שכופים...
אני | 21-06-2023 16:03
ככה זה שכופים החלטות בכוחנות. כל הממשלה הזו היא פיגוע סביבתי
טמבל, זה...
דוד | 21-06-2023 16:25
טמבל, זה לא כפיה, היה חוזה מכירה מסודר שהם הסכימו ועכשיו הם פתאום חוזרים בהם, ואני לא בטוח אם זאת לא ירושה מהממשלה הקודמת.
לשקרים שלך...
עידן | 21-06-2023 16:22
לשקרים שלך אין סוף. אף אחד לא כפה את הקמת הטורבינות הכל היה בהסכמה וגם שולמו להם סכומים מכובדים. אין קשר לא למדינה ולא לממשלה אלא הם חבורה אלימה שעושה מה שהיא רוצה.
2
הצלחה נהדרת של...
משה | 22-06-2023 7:36
הצלחה נהדרת של ימין מלא מלא.הפכו את הדרוזים לאויבים בושה בושה ברית דם חחחחחח
שוב המוסלמי...
זבל מכוער מוסלמי ארור צאצא של עריות אב ובתו הזבלים שהיתפגרו,בקרוב גופתך תישרף, | 25-06-2023 6:50
שוב המוסלמי החלאה צאצא של שרמו...ה שהיזדי...ה עם האבא שלה?יזבל אתה תת אנוש,שב בשקט מוסלמי מסריח מחארה כמו כל החלאות כמוך,