שוחררו העובדים התאילנדים שנחשדו בהרג הגנב הבדואי
בית המשפט בבאר שבע שחרר ממעצר שני עובדים תאילנדים החשודים בהריגת שודד בדואי ליד אופקים. נשיא התאחדות האיכרים: "זו בדיוק המדיניות הנדרשת בכל הנוגע לטיפול בפשיעה החקלאית"

בית משפט שלום באר שבע שחרר היום את שני הפועלים התאילנדים אשר סיכלו ביום שבת האחרון ניסיון שוד אלים של תושב הפזורה הבדואית. בשבת האחרונה ניסו 4 תושבים מהפזורה הבדואית לפרוץ לשטח חקלאי הסמוך לאופקים, במטרה לגנוב טרקטור חקלאי וכלים נוספים.
הפועלים התאילנדים אשר היו במקום הגיבו לאירוע וניסו למנוע את השוד, בקטטה שנוצרה בין שתי הקבוצות נדקר אחד השודדים ומת מפצעיו. אתמול נעצרו בשעות הערב המאוחרות שניים מהפועלים ונחקרו באזהרה.
היום, התקיים דיון הארכת מעצרם של השניים כשבסופו החליטה השופטת אחינעם צוריאל לשחררם. לאחר שבית המשפט בחן את בקשת הארכת מעצרם של שני העובדים, קבעה שופטת בית משפט השלום בבאר כי לא קיים חשד סביר ואף לא ראשוני הקושר את שני העובדים לאירוע. בנסיבות אלו החליטה לשחרר את העובדים.
עם זאת, נציג המשטרה ביקש לעכב את החלטתה של השופטת על מנת לבחון הגשת ערר על ההחלטה לבית המשפט המחוזי – וזאת אף שהשניים סיכלו ניסיון שוד אלים של טרקטור חקלאי וכלים נוספים.
דובי אמיתי: זו המדיניות הנדרשת בטיפול בפשיעה החקלאית
דובי אמיתי, נשיא התאחדות האיכרים ויו״ר נשיאות המגזר העסקי: ״אני מברך על החלטתו של בית משפט שלום באר שבע לשחרר את שני הפועלים אשר היו מעורבים בסיכול השוד האלים מיום שבת האחרון. זו בדיוק המדיניות הנדרשת בכל הנוגע לטיפול בפשיעה החקלאית. החלטתה של משטרת ישראל לעכב את שחרורם של שני העצורים היא מבישה ומנותקת מהמציאות היום יומית שממנה סובלים חקלאי ישראל. כולי תקווה שהמשטרה תחזור בה מהחלטה זו. תופעת הפרוטקשן אינה הבעיה הבלעדית של מחוזות הצפון והדרום במדינת ישראל אלא בעיה לאומית, אנחנו חיים במציאות שבה שומרי החוק חיים בפחד ופורעי החוק משליטים כאוס וטרור.״
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו