במהלך הדיון אמש (ראשון) על שילוב השב"כ במאבק בפשיעה בחברה הערבית, הביע ראש השב"כ רונן בר התנגדות למעורבות הארגון בחקירות שאינן קשורות לטרור. במהלך הדיון ראש השב"כ הזכיר את ספרו של רועי שרון "ואנקמה", והציג את תולדות הטרור היהודי כדי להדגיש את התנגדותו להצעה.

"השב"כ הופעל נגד אנשים שביצעו מעשים חמורים ביותר כמו הצתת בתים וכנסיות" אמר בר בדיון. "זה כן טרור, תקרא את הספר של רועי שרון, אפילו רק את הפרק הראשון, תלמד מה זה טרור ואז תבין עם מה השב"כ מתמודד".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום ועריכה: דודי פלוג

כאמור, בדיון השתתפו ראש הממשלה, שר המשפטים, המפכ״ל, ראש השב"כ ויועצים. לאחר שראש השב"כ השמיע את התנגדותו, אמר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "כשנוער הגבעות עשה תג מחיר, והמדינה רצתה להילחם בזה עירבו את שב"כ. אם הפעילו את השב"כ נגד נערי גבעות שריססו גרפיטי שזה לא טרור אז חייבים להפעיל נגד ראשי משפחות הפשע".