תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
הכדורים השחומים והמטוגנים שכולנו מכירים בתור "פלאפל", הפכו כל כך פופולריים בעולם שזכו ליום מיוחד משלהם, המצוין מידי שנה בתאריך 12.6. היוזמה שייכת לארבעה צעירים ישראלים, שהחליטו לפני למעלה מעשור להקדיש יום בינלאומי בו מגדול ועד קטן יאכלו פלאפל להנאתם.
באתר מיוחד שמוקדש ליום המיוחד שנחגג היום, נכתב כי הרעיון ליצירת יום הפלאפל נוצר בהשראת יום החומוס, ומתוך הרצון ליצור חג סביב אוכל שיוכל לקרב אנשים מכל העולם, במיוחד מהמזרח התיכון.
שורשיו של הפלאפל אינם ידועים בוודאות, אך ההשערה המקובלת היא שמקורו במצרים, בסביבות המחצית הראשונה של האלף הראשון לספירה, שם ככל הנראה פותח על ידי הקופטים כמנה חליפית לבשר בחגים שבהם נאסרה אכילת בשר.
בישראל המאכל היה נפוץ בקרב התושבים הערבים, ובשנות ה-30 של המאה ה-20 החל להיות פופולרי גם בקרב בני היישוב העברי. בעשורים הראשונים לקיומה של המדינה נתפס הפלאפל כמאכל לאומי, עד כדי כך שהפך להיות כינוי בעגה הצה"לית לדרגות קצונה של רב-סרן ומעלה.
גם בסקר דעת קהל שנערך בשנת 2022, בחרו רוב הנשאלים בפלאפל כמאכל הלאומי.
מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
חצי כף סודה לשתייה
כף מלח
כף כמון
5 שיני שום קצוצות/ כף אבקת שום
(צילום: Rachael Cerrotti/Flash90)
אופן ההכנה:
משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים. ניתן לזרז את התהליך ולהשתמש במקום בגרגירי חומוס משימורים או מוכנים
לתוך מעבד מזון או מטחנת בשר מכניסים את גרגירי החומוס ומוסיפים את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה עד לקבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה כדורים.
מוסיפים לתערובת אבקת סודה לשתייה, מערבבים היטב ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל (במידת הצורך). משהים את התערובת בצד למשך חצי שעה.
בסיר מחממים שמן עמוק, ובמקביל ובינתיים יוצרים כדורים קטנים. לאחר שהשמן חם ומבעבע זורקים לתוכו את הכדורים עד להשחמה מכל הצדדים.
מוציאים את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן מסדרים אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו