עיתונאי חדשות 13, עלי מוגרבי אושפז בבית החולים לאחר שהותקף בעת שסיקר מחאה על הירצחה של שרית אחמד בירכא.

מוגרבי עבר ניסיון לינץ' מצד כ-20 תוקפים מכפר ירכא שהיכו אותו בכל גופו. הפורעים ניסו לתקוף גם את הצלם שהיה באותו העת עם מוגרבי אך הצלם הצליח להילחץ ולחלץ גם את עלי.

לדבריהם, כח משטרה היה במקום בזמן האירוע אך השוטרים ברחו כשראו את המתרחש.

כאמור, מוגרבי הגיע על מנת לסקר את המחאה על הירצחה של שרית אחמד שנרצחה על ידי משפחתה בשל נטייתה המינית. בנוסף לתקיפת העיתונאי, הפורעים שהגיעו למקום השחיתו גם את האנדרטה לזכרה של שרית.

תגובת ארגון העיתונאים

ארגון העיתונאים והעיתונאיות דורש מהמשטרה לאתר ולהעמיד לדין את האחראים לתקיפת כתב חדשות 13 עלי מוגרבי והצלם גדעון לב ארי שהותקפו אתמול במהלך סיקור המחאה בכפר ירכא. "אנו מזועזעים ועצובים מהפגיעה בעמיתינו ובחופש העיתונות".

מעדויות שהגיעו לידינו על אף שהיה כח משטרה בקרבת מקום, איש לא נחלץ לעזרת צוות השידור. על מפכ"ל המשטרה לתחקר את האירוע ולהדגיש בפני השוטרים בשטח את חשיבות חופש העיתונות וביטחון העיתונאים.