ממשיך להסתבך: כתב אישום נוסף הוגש אמש (שישי) נגד נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, זאת בשל "טיפול לקוי במסמכים מסווגים" אשר נמצאו באחוזתו שבפלורידה. האישום הנוכחי מצטרף לכתב האישום שהוגש נגד טראמפ לפני חודשיים, בה נטען כי הוא שילם דמי שתיקה לכוכבת הפורנו סטורמי דניאלס לפני הבחירות לנשיאות ב-2016.

לפי הדיווחים בתקשורת האמריקנית, כתב האישום החדש כולל 37 סעיפי אישום פליליים, ביניהם עבירות של החזקה בלתי חוקית של מסמכים מסווגים, הסתרת מסמכים במהלך חקירה פדרלית, מתן הצהרות כוזבות, הפצת קונסיפרציות, שיבוש הליכי משפט ושמירת מידע הנוגע לביטחון לאומי.

על פי כתב האישום, טראמפ החזיק ארגזים של מסמכים מסווגים בחדרים שונים באחוזת מאר-א-לאגו שבפלורידה, ואחסן אותם בשירותים, במקלחת, בחדרי השינה ובאולם הנשפים. זאת למרות שמדובר בבית שבו "עשרות אלפי אנשים" ביקרו מאז סיום כהונתו כנשיא בינואר 2021 ועד הפשיטה על האחוזה באוגוסט האחרון, אז נמצאו המסמכים שנלקחו מהבית הלבן.

לפי הנתונים, בביתו של הנשיא לשעבר נמצאו 102 מסמכים, מתוכם 17 סומנו כ"סודי ביותר", 54 סומנו כ"סודי" ו-31 סומנו כ"מסווג". ככל הנראה, מדובר במסמכים של הפנטגון, ה-CIA,  המועצה לביטחון לאומי, משרד הסיור הלאומי, משרד האנרגיה ומשרדים ממשלתיים נוספים. עוד נאמר כי טראמפ ניסה שלא להחזיר את המסמכים שהחזיק בביתו, גם אחרי שבית המשפט הוציא צו המורה לו לעשות זאת.