בישראל חגגו את הניצחון הדרמטי של נבחרת הנוער והעלייה ההיסטורית לחצי גמר המונדיאליטו, אך בברזיל עדיין מעכלים את ההפסד במשחק וההדחה ברבע הגמר. הבוקר (ראשון) נרשמה ביקורת רבה כלפי הנבחרת המקומית בתקשורת הברזילאית, כשרבים תקפו את חברי הנבחרת שהפסידו אחרי שהיו ביתרון פעמיים.

"ברזיל התמוטטה" נכתב בכותרת עיתון "גלובו". "הנבחרת של רמון מנזס עלתה פעמיים ליתרון, אבל סבלה מ'בלאק אאוט', ספגה שוויון פעמיים והפסידה בהארכה". גם בעיתון "Tupi" נכתב כי "הטורניר של ברזיל נגמר אחרי משחק אמוציונלי ומלא ותהפוכות עד הרגע האחרון".

"תקופה לא טבעית בכדורגל הברזילאי"

במקביל כתבי ESPN בברזיל, קונראדו ג'ולייטי ופאולו אנטונס, אמרו בראיון לערוץ הספורט כי "כל הכבוד לישראל, זה ניצחון גדול בשבילכם, אבל בלי לזלזל – הייתם רק פעם אחת במונדיאל וזה קרה ב-1970. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להפסיד לכם. זה משחק מביש, לברזיל יש מחויבות להגיע רחוק בטורנירים כאלה".

לדבריהם, "אנחנו חווים כרגע תקופה לא טבעית בכדורגל הברזילאי, וההפסד הזה מייצג את המציאות של הכדורגל הברזילאי עכשיו. יש לנו את ניימאר, אבל אין עוד כוכבי על ומישהו שימשיך אותו. להפסיד לנבחרת בלי מסורת כמו ישראל, צריך לעורר לנו נורות אזהרה שאולי יש לנו בעיה".

בארגנטינה חגגו: "הפתעת המונדיאליטו"

מנגד, בארגנטינה שמחו על ההפסד של היריבה המושבעת, ובירכו את ישראל על הזכייה ההיסטורית. "הפתעת המונדיאליטו" נאמר בעיתון ESPN הארגנטינאי. "ישראל החמיצה שני פנדלים נגד ברזיל, אך עדיין הצליחה לנצח 3:2 אחרי שהברזילאים איבדו שליטה".

גם ברשת TVP הארגנטינאית שיבחו את המשחק הדרמטי. "מהלומה של ישראל" נכתב בכותרת הכתבה על המשחק. "בעיטה אדירה של תורג'מן השאירה את ברזיל מחוץ לחצי הגמר, בתום משחק מטורף".