חדשות

השרים חתמו: שכר המטפלות במעונות יוגדל

שר האוצר ושר החינוך חתמו על צוו המגדיל את שכר המטפלות במעונות הסמל לאחר מספר חודשים בהם מפגינות המטפלות בדרישה להעלות את שכרן

השרים חתמו: שכר המטפלות במעונות יוגדל
צילום: יוסי זליגר/פלאש 90

שר האוצר ושר החינוך חתמו, כחלק מתוכנית החינוך לגיל הרך, על צו המעדכן את תעריף מעונות הסמל ומגדיל את שכר המטפלות.

השרים חתמו על הצו המעדכן את תעריף המפוקח למעונות החל מחודש יוני 2023. עליית התעריף צפויה להעלות את שכר המטפלות באופן מיידי, תוך סבסוד מלא של העלייה על ידי המדינה באופן שמונע את העלאת המחיר להורים. עדכון השכר מגיע לאחר מספר הפגנות על ידי ציבור המטפלות בדרישה להעלות את שכרן של המטפלות לגיל הרך בחודשים האחרונים.

שר האוצר סמוטריץ' אמר בחתימת הצווים כי: "כפי שהתחייבנו, חתמנו על צו המעונות שמגדיל את שכר המטפלות במעונות מחד אך גם מסבסד את העליה הזו מאידך, מתוך מטרה ברורה שלא להכביד על ההורים ולהטיל עליהם את תוספת שכר המעונות. מעונות היום הן חלק משמעותי בהתפתחותם של ילדי ישראל ואנו כממשלה משקיעים בכך לא מעט הן בתכנית חינוך חינם עד גיל 3 והן בפתרונות נוספים. אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר החינוך יואב קיש על שיתוף הפעולה עבור אזרחי ישראל."

שר החינוך הוסיף כי: "חתמנו היום על צו המעונות, המעלה את שכר המטפלות ומסובסד על ידי המדינה על מנת להקל על הורי הפעוטות. בשורה משמעותית בראש ובראשונה עבור המטפלות אך יחד עם זאת בשורה משמעותית עבור ההורים."

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
משה
01.06.23

אין עורך לעיתון? הממשלה העלתה את המחירים של המעונות המפקחים. 500₪ לחודש. מה זו הרמה העיתונאית הנמוכה הזו?