הישג ראשון במאבק של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט נגד מה שהוא כינה "מכונת הרעל" – שורה של צייצנים ואנשי תקשורת שהשמיצו אותו ברשתות החברתיות.

בעקבות תביעה בבית משפט השלום, פסקה השופטת מלכה ספינזי-שניאור כי הפשרה אליה הגיעו הצדדים מקבלת פסק דין. הרב רונן שאולוב, שפרסם בעבר כי אמו של בנט היא גויה ומשכך הוא אינו יהודי הבהיר: "במהלך שנת 2022 פרסמתי כנגד ראש הממשלה לשעבר, מר נפתלי בנט, וכנגד אמו, גב' מירנה בנט, מידע אותו קיבלתי מאחר, שהתברר כלא נכון – כאילו יהדותם של אביו המנוח של מר בנט, מר ג'ים בנט, ושל אמו, גב' מירנה בנט, מוטלת בספק.

לאחר בדיקה, אני מבקש להדגיש כי דברים אלה שקריים. דברים אלו שנאמרו על ידי הגיעו לתפוצה רחבה. אני מצטער שאמרתי את הדברים הללו ומתנצל מעומק לבי בפני משפחת בנט על עוגמת הנפש שנגרמה להם בעקבות פרסום זה".

בנט יוצג בתביעה על-ידי משרד עורכי דין גזית-בקל, והרב שאולוב על-ידי עו"ד חיים גרינברג. שאלת הפיצויים תידון במועד מאוחר יותר.

עוה"ד עודד גזית ואלירם בקל מסרו: חשוב שמבית המשפט יוצא מסר ברור של חוסר נכונות להשלים עם הפצת שקרים, ובאופן ספציפי – שהטענות כאילו מר בנט הוא לא יהודי הן שקר מוחלט. מר בנט כבר הצהיר בעבר שאת הפיצוי שיתקבל הוא יעביר לתרומה.