שער הדולר מזנק ב-8 אגורות ביומיים האחרונים. ביום שני, השער היציג של הדולר היה 3.65 שקלים לדולר ואילו אתמול הוא זינק לרמה של 3.70 ומהבוקר הוא ממשיך את הגל עם התייקרות נוספת לשער של 3.73 שקלים עבור כל דולר אמריקני אחד.

המשמעות של הזינוק בשער הדולר היא התייקרות של מוצרי היבוא (ובפרט על מחיר הדלק) מה שעלול להוסיף עוד על יוקר המחייה. מנגד ליצואנים הזינוק במחיר אומר כי הם ירוויחו יותר על מוצרים שימכרו בחו"ל.

הסיבות לזינוק החד בשער הדולר יכולות להיות מכמה סיבות, אבל ככל הנראה הנאום של הרמטכ"ל הרצי הלוי, שדיבר על השפעות שליליות בסוגיה האיראנית עם איומים בתקיפה ישראלית או אמריקנית של תכנית הגרעינית, הבהילו את המשקיעים שנמלטו מהשקל לדולר. האמירה של הלוי מצטרפת לאזהרות של מספר בכירים במערכת הביטחון ובהם שר הביטחון, ראש המל"ל וראש אמ"ן, שהזהירו מפני התלקחות קרובה בזירת ציר הרשע – לבנון, סוריה ואיראן.

גם המיתון בישראל והאינפלציה שלא נעצרת, יחד עם עליות הריבית של בנק ישראל מביאות את הכלכלה לחוסר ודאות. תקציב המדינה שעבר הבוקר, אמור אולי לתרום להתייצבות הכלכלית, בכך שיאפשר הזרמות כספים ממשלתיות ומנגד מוריד כמעט מסדר היום את החשש מבחירות, לפחות לשנתיים הקרובות.