חכ"ל כלפון לועג לקואליציה: "הכל היה פייק?"
חבר הכנסת לשעבר יום טוב כלפון לועג לשרי הממשלה, שפתאום שותקים על הרס מאחזים: "כשהם היו באופוזיציה הם זעקו בזעם ובקולי קולות מעל כל במה על הרבה פחות מזה ועכשיו זה לא מעניין אותם? הכל היה פייק?"
חבר הכנסת לשעבר יום טוב כלפון לועג לחברי הקואליציה ובעיקר לשרי הממשלה, שמקבלים כמובן מאליו את הרס המאחזים ביהודה ושומרון.
כלפון שבקדנציה שלו כחבר כנסת בזמן ממשלת בנט-לפיד, ספג ביקורות קשות מצד מפלגת הציונות הדתית על מדיניות השמאל של הממשלה, התייחס לפינוי הבוקר במאחזים בבנימין ושאל את סמוטריץ' סטרוק ובן גביר על השתיקה שלהם נוכח המשך ההרס ביו"ש.
"ערב הצבעה על התקציב ואף שר או ח״כ מה-64 בקואליציה הימנית הזו לא מסוגל למנוע הרס של מאחזים ביהודה ושומרון?", כתב כלפון בטוויטר.
"כשהם היו באופוזיציה הם זעקו בזעם ובקולי קולות מעל כל במה על הרבה פחות מזה ועכשיו זה לא מעניין אותם? הכל היה פייק?".
בוקר של הרס בבנימין
מוקדם יותר היום פרסמנו בסרוגים כי כוחות הביטחון פשטו היום (שלישי) על גבעות שדה יונתן ויחי"ש ציון שבבנימין והרסו את כלל הבתים. בגבעות תקפו את אלוף הפיקוד, יהודה פוקס, שלדבריהם עומד מאחורי מסעות ההרס האחרונים, וקראו לסמוטריץ' ובן גביר להתעשת. "הבטחתם ממשלת ימין – אבל בפועל בשטח מדיניות השמאל"
הכוחות החרימו פלאפון ומנעו לתעד את ההרס
בוקר ההרס החל כאשר כ-100 שוטרים, פקחי מנהל אזרחי וכוחות צבא פשטו הבוקר על גבעת יחי"ש ציון, הסמוכה לישוב פסגות בבנימין והחריבו את שלושת בתי הגבעה – ביניהם 2 בתים שיועדו לקליטת משפחות בימים הקרובים.
במהלך ההרס עיכבו השוטרים את תושבי הגבעה ומנעו מהם לתעד את ההרס. בנוסף, החרימו הכוחות את מכשיר הפלאפון של אחד התושבים עד לתום הפינוי.
כשעה לאחר מכן שוב פשטו הכוחות על גבעת שדה יונתן שהוקמה לפני כחודשיים בסמוך לישוב מכמש, והרסו את מבנה הבחורים ודיר הכבשים שעמד במקום. בנוסף, הציגו השוטרים לתושבים צו שטח צבאי סגור שהטיל מפקד האוגדה תא"ל אבי בלוט על הגבעה, ואיימו עליהם כי אם לא יעזבו את המקום – יעצרו.
"אלוף הפיקוד לא סופר את הדרג המדיני"
התושבים שפונו תקפו הבוקר בחריפות את אלוף הפיקוד, וטענו כי הוא זה שעומד מאחורי מסעות ההרס שמבוצעים בלא ידיעת הדרג המדיני. לטענתם: "ההרס הנפשע הבוקר מצטרף לשורת מסעות הרס בהתיישבות שהחלו בשבועות האחרונים. על פי כל הגורמים ששוחחנו איתם בתקופה האחרונה, מי שעומד מאחורי ההרס, דוחף ויוזם, הוא אלוף הפיקוד יהודה פוקס שלא סופר את הדרג המדיני – גם לא את סמוטריץ' ובן גביר שהבטיחו למנוע מסעות הרס כאלו".
הפינוי ה-12 מאז הקמת הממשלה: "הגיע הזמן שנבחרי הציבור יתעשתו"
התושבים הוסיפו: "אצל פוקס לא מעניין חילופי השלטון שהיו כאן, והוא ממשיך לקדם גם בממשלה הזאת את אותה מדיניות הרס ואפס הכלה של הקמת נקודות התיישבות חדשות שהחיל יחד עם שר הביטחון גנץ בממשלה הקודמת".
"הגיע הזמן שנבחרי הציבור שלנו יתעשתו ויבהירו לפוקס את מקומו. הבטחתם ממשלת ימין – אבל בפועל בשטח מדיניות השמאל נשארה. נגמרו התירוצים, מחכים עכשיו למעשים", אמרו התושבים".
יצוין כי הגבעות שפונו הבוקר הם הגבעות ה-12 שפונו ונהרסו מאז שקמה הממשלה הנוכחית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו