רשמית: נתניהו הוזמן לביקור ראשון בדובאי
עכשיו זה רשמי: ראש הממשלה בנימין נתניהו הוזמן לביקור רשמי ראשון באיחוד האמירויות. לאחר שהיה זה שחתם על הסכמי אברהם, לראש הממשלה לא יצא להגיע לביקור במדינה וכעת זה יקרה

בהודעה מטעם שגרירות איחוד האמירויות נכתב: "השגריר האמירתי מוחמד אל ח'גה מסר מכתב מטעם נשיא האמירויות הוד מעלתו השייח' מוחמד זאיד , וסגן הנשיא וראש ממשלת האמירויות הוד מעלתו השייח' מוחמד בן ראשד אאל מכתום לנשיא מדינת ישראל יצחק הרצוג ולרוה"מ, בנימין נתניהו המזמין אותם להשתתף בוועידת האקלים #COP28, שתיערך בדובאי בנובמבר הקרוב".

נתניהו והשגריר (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
למרות שנתניהו הוא זה שחתם על הסכמי אברהם הוא טרם ביקר באמירויות וזהו יתיד להיות ביקורו הראשון. בפעם הראשונה נבצר מראש הממשלה להגיע לביקור בדובאי עקב נגיף הקורונה ובפעם השנייה בה הוזמנו נציגים ישראלים לביקור במדינה נתניהו כיהן כיושב ראש האופוזיציה. לעומת נתניהו ללפיד ובנט הזדמן לבקר באמירויות כאשר בנט היה ראש ממשלה ולפיד כיהן כשר החוץ.
עבור הרצוג זהו אינו הביקור הראשון באמירויות והוא כבר ביקר בעבר מספר פעמים במדינה. נזכיר כי כבר באפריל האחרון דובר על כך שנתניהו יגיע לביקור רשמי במדינה לאחר שביקורו הקודם בוטל עקב עלייתו של בן גביר להר הבית.
ממשרד ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה נתניהו קיבל משגריר איחוד האמירויות בישראל הזמנה רשמית להשתתף בוועידת האקלים שתיערך בדובאי בנובמבר הקרוב. רה"מ נתניהו הודה לשגריר על ההזמנה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו