גינוי נוסף: משרד החוץ של סעודיה גינה היום (ראשון) את עלייתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להר הבית, וטען כי מדובר ב"פרובוקציה". בכך הצטרפו לירדן שגינתה מוקדם יותר את העלייה של בן גביר למתחם.

"סעודיה מגנה בחריפות את הסתערותו של הבכיר הישראלי על מסגד אלאקצא. שיטות אלו מהוות הפרה בוטה של הנורמות והאמנות הבינלאומיות, ופרובוקציה המופנית לרגשותיהם של המוסלמים בעולם" נאמר בהודעה. "משרד החוץ מטיל את האחריות המלאה בעניין על כוחות הכיבוש הישראליים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בן גביר עולה להר הבית (צילום: מנהלת הר הבית)

כאמור, מוקדם יותר היום ירדן גינתה את העלייה של בן גביר להר הבית, וקראה לממשלה לפעול לשמירה על הסטטוס קוו בירושלים. "משרד החוץ של ירדן מגנה בחריפות את הפשיטה של השר לביטחון לאומי של ישראל למסגד אל-אקצא הבוקר, שנעשה תחת שמירה ואבטחה של כוחות הכיבוש הישראלי" נאמר. "זהו צעד פרובוקטיבי שיש לגנות. מדובר בעליית מדרגה מסוכנת שמהווה הפרה בוטה של החוק הבינלאומי ושל הסטטוס קוו בירושלים. המשרד פונה לישראל בדרישה לכבד את קדושת המקום ולעמוד בחוקים שלו".

כאמור, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עלה הבוקר להר הבית, זאת אחרי שלא עלה למתחם ביום ירושלים בשבוע שעבר. גורמים בעוצמה יהודית מסרו לסרוגים כי בן גביר עדכן מראש את ראש הממשלה בנימין נתניהו שהוא מתכנן לעלות היום להר הבית, ולא ביום ירושלים.

"אני שמח לעלות להר הבית, המקום הכי חשוב לעם ישראל" אמר בן גביר לאחר מכן. "צריך להגיד שהשוטרים עושים כאן עבודה נפלאה ושוב מוכיחים מי בעלי הבית בירושלים. כל האיומים של החמאס לא יעזרו, אנחנו בעלי הבית על ירושלים ועל ארץ ישראל כולה".