חוטף מכל הכיוונים

תלמודי התורה החרד"לים נגד סמוטריץ': "פגיעה אנושה"

פיצוץ בין השר סמוטריץ’ להורי תלמידי תלמודי התורה החרד”לים על רקע דיוני התקציב. לטענת ההורים, סמוטריץ’ ”עסוק בלרצות את גפני במקום לעזור לציונות הדתית”. הערב: הפגנת הורים מול ביתו בקדומים

תלמודי התורה החרד"לים נגד סמוטריץ': "פגיעה אנושה"
צילום: בצלאל סמוטריץ' (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)

בציבור החר"דלי זועמים בימים האחרונים על שר האוצר ויו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', לדבריהם בעקבות החלטה בדיוני התקציב שעשויה לפגוע בתלמודי התורה הציוניים, הפונים לציבור החרד"לי. בעקבות ההחלטה, התארגן בימים האחרונים מאבק של הורים בשם "מטה ההורים לשוויון ולהצלת החינוך התורני-הציוני", שאחד ממוביליו אף הורחק מביתו של השר סמוטריץ' בעקבות המחאה נגדו.

"חוק התקציב שהולך לעבור השבוע עלול למוטט כלכלית את המוסדות שלנו" טוענים מובילי המאבק. גורם פוליטי הסביר בשיחה עם סרוגים: "החרדים דואגים לבתי הספר שלהם, אבל סמוטריץ' לא דואג לתלמודי התורה הציוניים".

ביום שלישי הקרוב, מתכננים ההורים לעלות להפגנה מול הכנסת, ובנוסף, היום בשעה 17:00 מתוכננת להתקיים הפגנה מול ביתו של השר סמוטריץ'. בהפגנה קודמת שנערכה מול ביתו של סמוטריץ', נעצר אב מפתח תקווה שהגיע למחות על הנושא.

בקבוצת מטה המאבק של הורי המוכש"ר, המייצגים את הורי תלמידי תלמודי התורה הציוניים, שורר זעם קשה על השר סמוטריץ'. הורה אחד כתב: "במקום ששר ציוני דתי ילחם על החינוך הציוני תורני, הוא עסוק בלרצות את גפני. לא מתאים לנו".

"עכשיו זה זמן שהוא חוטף מכל הכיוונים אם הוא לא בסדר, הוא צריך לחטוף, אין מה לעשות. אין לנו כבר מה להפסיד" הוסיף ההורה בייאוש. הורה אחר הציע לפרסם כי מפלגת 'הציונות הדתית' נטשה את מצביעיה והעלה רעיון למחאה "לארגן ביטול התפקדות המוני".

אחד ההורים כתב בתסכול על ניסיונות המסמוס של המאבק: "כל פעם משתיקים אותנו בסיסמאות 'זה בטיפול', 'יהיה בסדר' ו'אנחנו על זה' ובזה זה נגמר – בסיסמאות ריקות מתוכן". הורה אחר הציע להיפגש עם הח"כים של הציונות הדתית בכנסת ואם אחרת ענתה לו "הם לא מסכימים! ביקשנו שוב ושוב!".

הזעם של ההורים מופנה בעיקר על רקע הסבסוד למוסדות החרדים. "אני בכלל לא מבינה למה יש מוסדות חרדים שהם חינמיים לגמרי ואנחנו משלמים. לא מבינה מה ההבדל…" אמרה אחת האמהות.

כזכור, לפני הפריימריז בציונות הדתית התחייבה השרה אורית סטרוק התחייבה לטפל בנושא כשביקשה תמיכה בפריימריז. בכתב התחייבות לבוחר כתבה סטרוק כי תפעל בכל הכוח להסכמה ממשלתית למען שוויון מלא עבור תלמידי המוכש"ר, ובפרט במוסדות הציונות הדתית במוכש"ר.

כתב ההתחייבות של סטרוק (סריקה) (כתב ההתחייבות של סטרוק (סריקה))

"כל זאת מתוך הזדהות מלאה והערכה למפעל החינוכי החשוב של מוסדות המוכש"ר התורני-ציוני", הוסיפה סטרוק. סטרוק מחזיקה כיום בתיק ההתיישבות והמשימות הלאומיות הכולל תקציבים של מאות מיליוני שקלים לחיזוק הזהות היהודית ולגרעינים תורניים, אך היא לא פעלה על מנת לעמוד בהבטחה לדאוג לחינוך התורני-ציוני. בסך הכל, במוסדות תלמודי התורה הציוניים לומדים היום כ-6,000 תלמידים.

מלשכת סמוטריץ' לא התקבלה תגובה.

תגובות

25
15
גדליה
21.05.23

תתעוררו יא נעלולים ! פעם היו לכם מנהיגים בעלי שעור קומה , היום חדלי אישים, חסרי תועלת ויכולת , משתמטים ובעלי רישום פלילי !!

14
מלחמת אחים
21.05.23

מדינת היהודים? נסו מדינת הזרמים! נכשלנו כמדינת היהודים - אין לנו עוד זכות קיום. אלהים שלח לנו את הכת החרדית כדי שוב לפזר את כל העם לתפוצות. מקווה שבסיבוב הבא נזכור מה עושה אותנו יהודים - אני חושב שברור לכולם שזה לא פאות ארוכות ובגדים שחורים.

13
אלעד
21.05.23

תושב הדר גנים נכון, כשהציבור התורני מתחבר בבתי הספר מאשימים אותם שהם רוצים יותר מדי קודש וכופים את עצמם. כשהם בחוץ אתה מתלונן שהם בחוץ. קיצר, אתה פשוט רוצה שכולם יהיו כמוך ומי שלא שיסתום

1
תושב הדר גנים
21.05.23

אל תבלבל את המוח. מורשה בית ספר מצוין. ואת הטענה שהם כופים את עצמם תפנה בבקשה למי שטען אותה, לא אליי.