מבזקים
סרוגים

מפכ"ל המשטרה מודה: "יש משבר אמון עם בן גביר"

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי הודה לראשונה בקולו כי "יש משבר אמון עם השר בן גביר", זאת במהלך ראיון לקשת 12. על ניסיון ההדחה של עמי אשד: "טעיתי, שקלתי להתפטר"

כ"ו אייר התשפ"ג
מפכ"ל המשטרה מודה: "יש משבר אמון עם בן גביר"
מפכ"ל המשטרה מודה: "יש משבר אמון עם בן גביר" צילום: (צילום: אבשלום ששוני\פלאש 90)

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי יתראיין מחר (חמישי) לתכנית "אינטימי" של קשת 12, בהגשתו של רפי רשף. בהצצה ראשונה לראיון שפורסמה הערב נראה המפכ"ל מודה לראשונה בקולו כי "יש משבר אמון עם השר בן גביר".

במהלך הראיון שבתאי נשאל כיצד עובדים עם מישהו שמקליט אותו ומדליף לתקשורת. "זה לא פשוט, זה היה מתסכל" אמר המפכ"ל, כשהוא מתייחס להדלפת הציטוטים משיחה שלו עם בן גביר בה טען לכאורה כי "הערבים רוצחים אחד את השני, זו המנטליות שלהם". רשף אמר בתגובה כי "אתה צריך להיזהר ולחשוב על כל מה שאתה אומר", ושבתאי השיב: "מורכב ונכון".

עוד התייחס לניסיון ההדחה של מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב עמי אשד. "זאת התנהלות ברמה האישית, לא סתם עמדתי מול כל עם ישראל והתנצלתי, כי הבנתי שעשיתי משהו שזה לא אני" אמר. "זה לקח אותי למקום של לעשות חושבים בכלל אם אני נשאר בתפקיד או לא, בגלל האירוע הספציפי הזה. היה שלב שחשבתי שחרגתי מהגבולות שגדלתי עליהם".

איתמר בן גביר מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי