שר החוץ, אלי כהן בטקס הנפת דגלי השגרירויות : "בקרוב צפויות מדינות נוספות להעביר את השגרירות לירושלים".

היום (ד'), התקיים בכניסה לבניין משרד החוץ בירושלים אירוע הנפת דגלי המדינות שהעבירו את שגרירויותיהן לירושלים. הטקס הוא חלק משורה של אירועים לרגל שנת ה-75 למדינת ישראל.

באירוע השתתפו ראש עיריית ירושלים, משה ליאון וארבעת נציגי השגרירויות הזרות בירושלים: ארה"ב, גואטמלה, קוסובו והונדורס.

במהלך האירוע הצהיר השר כי עד סוף 2023 מדינות נוספות יעבירו את השגרירות שלהן לירושלים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: נתן וייל, לע״מ משרד החוץ

שר החוץ אלי כהן: "ירושלים היא בירת הנצח של מדינת ישראל, והלב הפועם של העם היהודי כבר יותר מ-3,000 שנה. לקראת אירועי יום ירושלים, חגגנו יחד עם ארצות הברית, גואטמלה, קוסובו והונדורס, את החלטתם להקים שגרירות בבירת ישראל, והנפנו את דגלי המדינות בכניסה למשרד החוץ".

עוד הוסיף השר ואמר: "לקחתי על עצמי משימה: להביא עוד 3 שגרירויות לירושלים עד סוף שנת 2023, ואני קורא מכאן לשאר מדינות העולם לפתוח את שגרירויותיהן בירושלים״.