מבזקים
סרוגים
הרשימה המלאה

סערת קרן הארנונה: אלו הערים שישבתו היום

שביתה כוללת תתקיים היום במספר רב של ערים ומועצות מקומיות כמחאה על חוק קרן הארנונה. זאת לאחר ששר האוצר הבהיר אמש שלא ייכנע לאיומים של ראשי הערים

סערת קרן הארנונה: אלו הערים שישבתו היום

סערת קרן הארנונה: מספר רב של ראשי ערים ומועצות מקומיות הודיעו אמש (ראשון) על השבתה מלאה שתתקיים היום בכל שירותי השלטון המקומי כולל מערכת החינוך, וזאת במחאה על הכנסת חוק קרן הארנונה לחוק ההסדרים.

כזכור, אמש, שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' התייחס לאיומים של ראשי הערים ואמר: "לא נכנע לאיומים וסחטנות ונפעל בצורה מקצועית לטובת מדינת ישראל ואזרחי ישראל. לחבריי בקואליציה – אסור להיכנע לאיומים ואלימות.

"אנחנו בדרך למאבקים גדולים מול כוחות שוק אדירים שמרכזים בידיהם כוח אדיר שאנחנו הולכים לקחת להם – לפרק את הריכוזיות והמונופולים בשוק המזון ולא רק. כולנו נצטרך אומץ לעמוד מולם ולשרת רק את אזרחי ישראל במאבק ביוקר המחיה".

הרשימה המלאה

הערים בהם תתקיים היום שביתה כוללת הם- שוהם יהוד,  טבריה, גבעת שמואל, תל אביב, חיפה, רמת השרון, מודיעין, קריית עקרון, אשדוד, נתניה, באר שבע, גבעתיים, הוד השרון, רעננה, חולון, רמת גן, רמלה, הרצליה, כפר סבא, אור יהודה, עמק יזרעאל, עמק הירדן, עמק חפר.

כמו כן, גם מספר מועצות מקומיות הודיעו על שביתה כוללת: מועצה אזורית גלילת תחתון, מועצה אזורית גזר, מועצה אזורית גבעת ברנר, מועצה אזורית דרום השרון, מועצה אזורית עמק חפר ומועצה אזורית כוכב יאיר.

בנוסף ביבנה, פתח תקווה וחדרה הודיעו כי כלל השירותים העירוניים יושבתו ולא תתקיים קבלת קהל במשרדי העירייה אך מערכת החינוך תמשיך לפעול כסדרה.

למה חיים ביבס התחרט? צפו בתשובה של סמוטריץ'
למה חיים ביבס התחרט? צפו בתשובה של סמוטריץ'צילום: למה חיים ביבס התחרט? צפו בתשובה של סמוטריץ'

קופה ציבורית שתעזור לערים החלשות

חוק הארנונה שנדון בוועדת הכספים, מבקש להעביר את כספי המיסים העירוניים לקופה ציבורית שתחולק על ידי המדינה מחדש. ראשי הערים החזקות זועמים על כך שהם למעשה ימשיכו לשלם מיסים גבוהים ויעבירו אתם לערים חלשות שם הגבייה נמוכה.

"לחצנו יד ובבוקר גילינו על שביתה"

כזכור אמש, תקף מנכ"ל משרד האוצר, שלומי הייזלר, יו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס, שנמנה על אחד ממובילי השביתה:  "ישבנו איתו במשך הרבה מאד זמן. הגענו להסכם ולחצנו יד. היום בבוקר גילינו שהוא חוזר בו מכל ההסכמות והיום בבוקר גילינו שהוא גורר את כולנו לשביתה".

"תחשבו מה תעשה עכשיו שביתה אחרי כמה ימי לחימה. זאת שערורייה אסור לנו לקבל את זה חייבים להמשיך בקרן הארנונה".

חיים ביבס קרן הארנונה שביתה