מבזקים
סרוגים
הג'יהאד האיסלאמי נכנע

המצרים העבירו מסר: ניתן לסיים את הסבב בתוך שעות

הג'יהאד האסלאמי נכנע. אחרי ירי הרקטות שהסתיים ללא נפגעים, העבירו המצרים מסר לפיו ארגוני הטרור בעזה אינם מעוניינים בהמשך הלחימה וניתן להגיע להפסקת אש בתוך שעות

י"ט אייר התשפ"ג
המצרים העבירו מסר: ניתן לסיים את הסבב בתוך שעות

ארגוני הטרור מתחילים להתקפל. כתבת חדשות 12 דנה ויס פרסמה הערב, כי מצרים שמשמשת מתווכת בין ישראל לארגוני הטרור העבירה מסר לפיו "הג’יהאד האיסלאמי אינו מעוניין בהסלמה וכי ניתן לסיים את הסבב בתוך שעות".

זהו הנוהל הרגיל בסבבים של לחימה, שאחרי התקיפה החריפה של ישראל, וירי הרקטות מצד הפלסטינים, מגיע המתווך שמסיים את הסבב בסוג של הפסקת אש לא מוכרזת.

בינתיים צה"ל פרסם את הנתונים המעודכנים על ירי הרקטות: כ-270 רקטות שוגרו לעבר ישראל, מתוכן רבע (כ-65) נחתו בשטח הרצועה. כיפת ברזל יירטה 62 רקטות ועוד 3 נחתו בשטחים בנויים. כל שאר הרקטות נחתו בשטחים פתוחים.

הג'יהאד האיסלאמי הפסקת אש מגן וחץ