מבזקים
סרוגים
כוננות ספיגה עד מחר

בלי אף רקטה: מאות משפחות מתפנות מהדרום

למרות שעד כה לא נורתה אפילו לא רקטה אחת מרצועת עזה לעבר ישראל, החל מהבוקר יצאו מאות מתושבי שדרות, וישובי עוטף עזה לישובים מרוחקים ובתי הארחה הרחק מהגבול

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ח אייר התשפ"ג
בלי אף רקטה: מאות משפחות מתפנות מהדרום
בלי אף רקטה: מאות משפחות מתפנות מהדרום צילום: חסימת כביש בעוטף עזה (צילום: פלאש90)

על אף שעד כה לא נורתה אף רקטה בתגובה לחיסול ראשי הגא"פ, ההיערכות בדרום היא לכוננות ספיגה. מאות משפחות מהדרום יצאו להפוגה מחוץ לעוטף עזה, בישובים קולטים ובמתמחי אירוח בצפון.

באזור השעה 02:15 תקף צה"ל במספר מוקדים ברצועת עזה, ומיד לאחר מכן הודיע על מצב חירום והנחה את תושבי עוטף עזה לשהות בקרבת מרחב מוגן, ההוראה היא לישובים עד 40 קילומטר מהגבול. מאז לא נורתה אף רקטה לשטח ישראל, ונשמעו רק איומים מצד הדוברים השונים של ארגוני הטרור. בינתיים ההנחייה של פיקוד העורף בתוקף עד למחר בשעה 18:00.

במועצה האזורית שער הנגב, עדכנו כי עד כה יצאו עשרות משפחות מהישובים בטווח 0-4 ק"מ מהרצועה, להפוגה משותפת  וכי עד סוף היום ייצאו מעל 200 משפחות מהישובים צמודי הגדר.

במועצה אומרים כי היא ערוכה לתת מענה לכל התושבים בעלי צרכים המיוחדים, לרבות בעיות ניידות ועוד.

חוץ משער הנגב, פעילות דומה של יציאת תושבים הרחק מהעוטף, נרשמה גם בשדרות, ובמועצות הסמוכות: אשכול וחוף אשקלון.

בשלב זה הנחיות פיקוד העורף הן על ההנחיות המיוחדות לאזרחים המתגוררים בטווח של עד 40 ק"מ מהרצועה. ביישובי עוטף עזה, לכיש, מערב לכיש, מערב ומרכז הנגב הוטלה הגבלת התקהלויות של עד – 10 אנשים בשטח פתוח ועד ל – 100 איש במבנה סגור.

 

הנחיות פיקוד העורף

מוקדם יותר היום שוחח שר הביטחון גלנט עם ראשי רשויות בעוטף ועדכן אותם בפרטי הפעילות המבצעית הלילה, והדגיש בפניהם כי מערכת הביטחון ערוכה לטיפול בצרכי התושבים.

מגן וחץ משב רוח עוטף עזה שער הנגב