ל"ג בעומר תשפ"ג

שידור חי: הילולת הרשב"י נפתחה בהר מירון

מאות אלפי בני אדם הגיעו להר במירון לכבוד הילולת הרשב"י, שתיערך השנה במתווה חדש של הפרויקטור יוסי דייטש. שלושים מעמדי הדלקה ייערכו בהר במתחמים הייעודיים. צפו בשידור חי

הדלקה במירון (ארכיון: דוד כהן/פלאש90)
הדלקה במירון (ארכיון: דוד כהן/פלאש90) | צילום: הדלקה במירון (ארכיון: דוד כהן/פלאש90)

ל"ג בעומר תשפ"ג נפתח: עשרות אלפי אנשים עלו הערב (שני) להר מירון להשתתף בהילולת הרשב"י, שיפתחו במעמד ההדלקה המרכזי ויימשך לכל אורך היממה הקרובה.

אירועי ל"ג בעומר ייפתחו בשעה 20:30 במעמד ההדלקה המרכזי על גג הציון, על ידי האדמו"ר מבאיאן, ומאז, ולמשך 24 השעות הקרובות – שלושים מעמדי הדלקות ייערכו על ידי גדולי התורה והחסידות, מכל החוגים והעדות, רובם במתחם ההילולא, וחלקם במתחם בני עקיבא או במושב מירון.

צפו בשידור חי:

השנה ההילולה נערכת בהתאם למתווה שגובש על ידי שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש ופרויקטור ההילולא, יוסי דייטש. במסגרת המתווה הרחיבו את שעות השהייה באתרא קדישא מירון ל-5 שעות, והכפילו את מספר השוהים שיכולים לחגוג, לשמוח ולהתפלל, בציון הרשב"י ובמתחמים המיוחדים בהם יערכו את מעמדי ההדלקות, בבטחה.

לתועלת המתפללים הרבים הכינו השנה מתחמי תפילה מיוחדים, לגברים ולנשים. הכניסה למערת הרשב"י תתאפשר באמצעות שני מסלולים – מהיר יותר ואיטי, על מנת לאפשר לכמות גדולה ככל הניתן של מתפללים, להגיע לציון, להעתיר ולפעול בדבר ישועה ורחמים.

אחרי הפוגה, השנה שוב יפעלו מתחמי הכנסת אורחים, שיחלקו ח"י רוטל כסגולה הידועה, ודברי מאכל. במקום מיוחד, ברחבה של תולדות אברהם יצחק לשעבר, יתקיימו הריקודים המסורתיים לכבוד התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי. כמו כן, הקימו מתחם תפילות ממוזג עם מניינים מסביב לשעון, בסמוך לשטיבלא'ך תמצאו פינת קפה עם כיבוד קל. בנוסף, הקימו היכל לימוד ממוזג ומרווח, שם תמצאו ספרי קודש וחוברות לימוד.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
2
משה
08.05.23

מי יעמוד לדין על ההרוגים במירון ???

1
מוסלמי צאצא של שרמו..ה ואבא שלה זבל כלב
09.05.23

ימותו הזו..ה שהביאה מיזד...ן כמוך מוסלמית עם האבא שלה שז...ן אותה וצאתה בן שרמו...ה מוגבל מוחית ושיכלית כלב חלאה כל הכפר שלך איתך ישרפו אמן,

1
אחיה
08.05.23

אין גבול לציניות: נתניהו עט על סניף קארפור כדי לבשר על הוזלה של "מאות שקלים" בקניות. ראש הממשלה, שבכובעו כיו"ר אופוזיציה כמעט חיבל בהגעת רשת הקמעונאות לישראל.

1
דורין אלן בל-דותן
09.05.23

זאת לא מסֹרת אבותינו הזמן הגיע להפסיק להגדיר את החרדי כדתיים, שמורי מסֹרת, עושי המצות בקפדנות. מדֻבר בכת זרה ומזרה מבבל. הם אינם עושים את המצות כרצון ה' ואינם ההמשך של מסרת אבותינו, השופטים והנביאים. דתם היא המצאה שבללה הם גורשו מן הארץ פעמַיִם וייגרשו מן הארץ שוב.

2
עובדות
08.05.23

{{{ דתיים חרדים ושסניקים רובם(נשים וגברים) לא בצהל כמו הערבים. הם לא עובדים ולא מוסיפים ערך לעם ולמדינה.