הרב שלמה אבינר יוצא נגד החרם שהכריזו כוכבי רשת חרדיים על מאפיית אנג'ל בעקבות השתתפותו של יו"ר הדירקטוריון – השר לשעבר עמר בר לב – בהפגנה מול ביתו של מנהיג הזרם הליטאי הרב גרשון אדלשטיין ביום חמישי.

"אין להשתמש בחרמות אם לא מועיל", פרסם היום (א') הרב אבינר. לדבריו: "הדרך הכי טובה נגד אמירות מבזות היא לא להתייחס אליהן, או לענות בחכמה".

בנוסף הוא הוסיף שיקול על הפגיעה בפרנסתם של העובדים: "אין אלפי עובדי המאפיה אשמים באמירה שטותית של מנכ"ל חדש. האיש אחד יחטא ועל כל העדה תקצוף?!"

החרם החרדי בגלל היו"ר

ביום חמישי פרסמנו בסרוגים על החרם החרדי נגד חברת אנג'ל בעקבות השתתפותו של בר לב בהפגנה נגד חוק הגיוס. בר לב שהוצב במקום לא ריאלי ברשימת העבודה לכנסת ולא נכנס, מונה רק לאחרונה ליו"ר החברה. הבוקר הוא הגיע להפגנה בנושא השוויון בנטל מול ישיבת פוניבז' שהתקדמה לכיוון ביתו של הרב אדלשטיין בן ה-100.

החרם על אנג'ל

בינתיים ברשתות החברתיות הוציאו הודעה על החרמת התוצרת של המאפייה הענקית בירושלים. מובילי דעה חרדיים, כמו גם פעילי רשת, הזדרזו להוציא הודעות על החרמת אנג'ל עד לפיטוריו של עמר בר לב מתפקידו.

גם יו"ר מפלגת 'דגל התורה' משה גפני פרסם הודעת גינוי, אם כי נזהר מלהתייחס במפורש לחרם: "לעומר בר לב ולאנג'ל אין כבוד לתורה! צריך לשקול ברצינות האם אפשר לסמוך על הכשרות שלהם. בר לב לא מבין מה זה תורה ומה זה גדול בתורה וכל אחד צריך לעשות חשבון האם אפשר לקנות מהם מוצרי אכילה. אני בז לו! ומקווה שכל אחד יבין על מה ועל מי מדובר".

סגן השר אורי מקלב גינה גם הוא: "אדם שהיה בתפקידים ציבוריים כאיש פוליטי וכשר בממשלה וכעת בתפקיד ניהולי ומסחרי מביע עמדות קיצוניות כלפי הציבור החרדי והימין, תוקף ציבור בא להפגין ושותף פעיל בהסתה כנגד הציבור החרדי צריך לשלם מחיר".