שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', חתם על צווים להפחתת המס על בנזין במהלך חודש מאי 2023, כך שלא יחול שינוי במחירי הדלק.

השר חתם היום (א'), על צווים שמפחיתים את מס הבלו ומס הקניה על הבנזין, מתוך מטרה לשמור על מחיר הדלק ולמנוע את עלייתו. על פי הצווים, מס הקניה והבלו יעמדו על שיעור של 2,922.78 ₪ לאלף ליטר, מה שמביא להפחתה של 49 אגורות במחיר לליטר בנזין.

מאז אפריל 2022, חלות  הוראות שעה שמפחיתות את מס הקניה ומס הבלו החלים על בנזין. כיום, חלה הוראת שעה המפחיתה כ-13 אגורות לליטר מהמס על בנזין שעתידה להסתיים בסוף 2023, והוראת שעה נוספת המפחיתה כ-45 אגורות לליטר מהמס על בנזין אשר עתידה להסתיים בסוף אפריל 2023.

Yonatan Sindel/Flash90

מחיר הבנזין אמור להתעדכן הלילה (א'), ומתוך רצון למנוע את העלייה הצפויה במחירו, הצווים שנחתמו מורים כי במהלך חודש מאי הקרוב, תחול הפחתה במס שתביא להפחתה של 36 אגורות במחיר לצרכן. ההפחתה מצטרפת להפחתה נוספת שתקפה עד סוף שנת 2023 ומביאה להפחתה של 13 אגורות נוספות במחיר לצרכן הישראלי.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "חתמתי על צווים שימנעו את עליית מחירי הדלק. נמשיך להיאבק ביוקר המחיה בכל הכלים שעומדים לרשותנו. אזרחי ישראל נאנקים תחת נטל יוקר המחיה ורק בחודשים האחרונים ביטלנו מכסים על שורה של מוצרי צריכה, צמצמנו את עליית מחירי החשמל והמים, הוספנו נקודות זיכוי ממס, וכעת אנחנו עוצרים שוב את העלייה הצפויה במחירי הדלק וממתנים את העלייה במחיר החלב. נמשיך לדאוג לאזרחי ישראל ולכלכלת ישראל".