אנדריי פרייברג, בן 49, הוא הצוללן אשר נמשה מהים באילת על ידי השיטור הימי כשהוא ללא סימני חיים, משטרת אילת חוקרת את נסיבת המקרה השיתוף עם רשות הצלילה.

בני משפחתו מספרים כי לא ברור להם כיצד התרחשה תאונת הצלילה: "אנדריי היה איש של מעשים טובים. הוא התנדב ועזר גם לעמותת אתגרים. הוא אהב מאוד את ספורט הצלילה והשקיע בכך מאוד. היה לו גם את הציוד הטוב ביותר", חלקו בני משפחתו.

צילום: תיעוד מבצעי מד"א

עדויות מהזירה מלמדות כי התאונה התרחשה אתמול (שישי) בסביבות השעה 14:30 בחופי אילת. פרייברג חולץ מהים על ידי השיטור הימי כשהוא מחוסר הכרה, ומותו נקבע על ידי צוות של מד"א בחוף החשמל. בנוסף מדווחת רשות הצלילה כי פיירברג צלל עם זוג צוללנים נוסף, אשר צללו לעומק של 52 מטרים : "לאחר זמן תחתית של כ-17 דקות החלו בעלייה מתונה אל פני המים. בדקה ה-32 אחד הצוללים, במערכת סגורה, נקלע למצוקה וביצע עלייה מהירה באמצעות מיכל חליפי. בני הזוג לצלילה עלו באופן מבוקר, וכאשר יצאו מהמים דיווחו למרכז הצלילה. השיטור הימי יצא לסרוק ולאחר מספר דקות מצאו את הצולל ללא הכרה על פני המים. לאחר מאמצים רבים וניסיונות החייאה נקבע מותו".

פיירברג עלה לישראל בשנות ה-80, והוא הותיר אחריו אם ואחות. חבריו הרבים של פרייברג נפרדו ממנו ביממה שחלפה מאז האסון, ובמרכז הצלילה והים אינדיגו בשבי ציון מסרו: "בצער גדול אנו נפרדים מאנדריי, חבר וצולל קבוע במועדון. אנדריי היה איש מדהים עם אישיות יוצאת דופן, תמיד נזכור את אהבתו לים, את החיוך והרצון לעזור לכולנו".

רבים מחבריו הספידו את אנדריי והדגישו את אהבתו צלילה בכל חופי הארץ, כולל גם ביום העצמאות האחרון בו צלל אל שרידי אוניית המעפילים חיים ארלוזורוב, מול בה"ד חיל הים בחוף בת גלים בחיפה. יחד עם חברו שספד לו: "טיילנו הרבה על הריף, זכינו לפגוש טריגון נקוד ומחבטן אפור שניהם גדולים, וטריגון אטלנטי שחמק בזריזות ולא זכה לתמונה. בין לוחות האונייה ראינו להקות של אובלד שחור זנב. כשיצאנו עבר מעלינו מטס יום העצמאות".

מזק"א נמסר: "אנדריי ז"ל היה מתנדב פעיל, איש מקצוע איכותי שתרם את נסיונו ויכולותיו למען כבוד המת ביחידת הצוללים, היה ראשון להציע את עצמו בכל משימה ואחרון לצאת ממנה. אף בשבוע האחרון נטל אנדריי חלק בפעילות היחידה.

ארגון זק"א שולח תנחומיו למשפחתו של אנדריי ז"ל, בתפילה שבמעשיו הטובים תנוחמו ולא תדעו עוד צער".