מבזקים
סרוגים

מלחמת עולם שלישית בדרך? העולם במרוץ חימוש

האם מלחמת עולם שלישית בדרך? על פי נתוני המכון לשלום בין-לאומי הוצאות הביטחון במדינות העולם עלו בצורה ניכרת ומדינות שונות נמצאות במרוץ חימוש והיערכות למצב מלחמה

ו' אייר התשפ"ג
מלחמת עולם שלישית בדרך? העולם במרוץ חימוש
מלחמת עולם שלישית בדרך? העולם במרוץ חימוש צילום: (צילום: Ofer Zidon/Flash90)

מלחמת עולם שלישית? מדינות העולם החלו במרוץ חימוש.

המכון לשלום בין-לאומי בשוודיה (SIPRI), מפרסם את נתוני ההשקעה הצבאית-ביטחונית בעולם לשנת 2022.

שיאניות החימוש: ארצות הברית וסין.

ספינת מלחמה, אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

שנת 2022 רשמה עלייה מדאיגה בהוצאות הצבאיות-ביטחוניות ברחבי העולם וקיבלה את התואר הלא כל כך נחשק "השנה שבה מדינות העולם השקיעו הכי הרבה בחימוש וחיזוק צבאי".

על פי נתוני המכון, מדינות רבות בעולם הגדילו באופן ניכר את ההוצאות בתחום הצבאי. המצב מתרחש לאור חוסר היציבות הביטחוני בעולם עם מלחמות באוקראינה וסודן שגורמות לממשלות השונות לחשוש ממקרה בו האירועים המלחמתיים יזלגו אל המדינות הסובבות.

הסכום הכולל אותו הוציאו מדינות העולם הוא 2.24 טריליון דולר.

המדינות המובילות בתחום הצבאי הן: ארצות הברית, סין, הודו, ערב הסעודית ובריטניה שניצבות בחמשת המקומות הראשונים בטבלה.

במדינות הסמוכות לרוסיה נרשמו עליות באחוזים גבוהים של הוצאות ביטחוניות מחשש לזליגה של המלחמה באוקראינה אל שטחן.

(צילום: Albert Sadikov/Flash90)

ארצות הברית נמצאת במקום הראשון בהוצאות צבאיות שמגיעות לסכום של 877 מיליארדי דולרים, כ-40% מסך ההוצאה העולמית בתחום הביטחוני.

השנייה ברשימה היא סין שהוציאה סכום של כ-292 מיליארד.

מרוץ החימוש העולמי הוא מגמה מדאיגה שלא מבשרת טובות והעלייה הגבוהה בהוצאות הביטחוניות מראה על נכונות והיערכות למצבי מלחמה עתידיים.

מלחמה מלחמת עולם שלישית צבא