מחקר חדש קובע: צ'יפס עלול לתרום לדיכאון וחרדה - סרוגים

מחקר חדש קובע: צ'יפס עלול לתרום לדיכאון וחרדה

צ'יפס הוא אחד המזונות האהובים על כולם והוא אחד ה'נשנושים' היותר נפוצים במסעדות, אך לא בהכרח מדובר במזון בריא. מחקר חדש מסין מתריע כי המאכל האהוב עלול להעלות את הסיכוי לבעיות נפשיות

אביר מור, חדשות סרוגים
מחקר חדש קובע: צ'יפס עלול לתרום לדיכאון וחרדה
  (צילום: shutterstock/DronG)

מי לא אוהב צ'יפס? המזון השמנוני והטעים הוא אחד המזונות הנצרכים ביותר מסביב לעולם.

על פי מחקר חדש של צוות חוקרים מהעיר האנגג'ואו בסין, מסתבר שהמזון שנחשב כמנחם הוא לא בדיוק מנחם.

כבר שנים ידוע שמזונות עתירי שומן גורמים לבעיות בריאותיות כדוגמת השמנה, לחץ דם גבוה והשפעות שליליות נוספות.

כעת, על פי המחקר החדש, מסתבר שצריכה של מזונות מטוגנים ועתירי שומן היא בעלת השפעה גם בפן הנפשי ומעלה את הסיכוי לחרדה ודיכאון.

המחקר מצא שצריכה תכופה של מזונות מטוגנים ובמיוחד תפוחי אדמה מטוגנים (צ'יפס) מעלה את הסיכוי לחרדה ב-12% ולדיכאון ב-7%.

הקבוצה שחשופה ביותר לסיכון היא צעירים ובעיקר גברים צעירים.

המחקר בחן 140,728 בני אדם במשך 11.3 שנים. בסך הכל מתוך הקבוצה נמצאו כ-8,294 מקרי חרדה ו-12,735 מקרים של דכאון בקרב אלו שצרכו מזון מטוגן, בעוד שבקרב אלו שצרכו תפוחי אדמה מטוגנים נרשמה עלייה נוספת של 2% בסיכון לדיכאון וחרדה.

(צילום: shutterstock\Jack Jelly)

מומחי תזונה מסתייגים מהמחקר החדש וטוענים כי מדובר בתוצאות ראשוניות שלא בהכרח משקפות את המציאות וטוענים כי לא ברור האם דווקא המזון המטוגן הוא שגורם לבעיות נפשיות, או שדווקא הבעיות הנפשיות הן אלו שגורמות לאנשים לפנות למזון מטוגן ומנחם.

פרופסור וולטר ווילט מאוניברסיטת הרווארד אמר על המחקר: "ההשפעות הבריאותיות של מזון מטוגן יהיו תלויות במידה רבה באיזה מזון מטוגן ובאיזה סוג שומן משמש לטיגון, תפוחי אדמה מהווים השפעה על מצב הרוח מכיוון שהם יכולים לגרום לעליות גדולות ברמת הסוכר בדם ולאחר מכן לתגובות הורמונליות לעליות אלו". עם זאת, הסתייג ווילט ואמר כי על התוצאות להיחשב כראשוניות עד שייעשה מחקר מעמיק יותר.

דוקטור דיוויד כץ, מייסד עמותת True Health Initiative, טען כי המחקר בעייתי מכיוון שהוא מצביע על נתון שיכול להיות הפכפך: "המרכיב האנושי במחקר זה עשוי להצביע בדיוק על מה שהוא מתיימר: שצריכה גבוהה יותר של מזון מטוגן מגבירה את הסיכון לחרדה/דיכאון. עם זאת, המסלול הסיבתי יכול באותה מידה ללכת לכיוון השני: אנשים עם חרדה/דיכאון פונים ל'מזון מנחם' בתדירות גוברת עבור תחושה מסוימת של הקלה ונחמה".

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: חוזרים לשגרה בכל הארץ

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
צ'יפס מדכא
Rob | 27-04-2023 17:00
ציפס בהחלט יכול לגרום לדיכאון - אם הוא מוגש קר...
2
הרגשה שאוכלים תפוח אדמה חולה בשומן ומלח
זה ברור | 27-04-2023 17:30
השמן הספוג בתפוח אדמה נותן הרגשה של אכילת הפרשה של חוסר בריאות טוטאלית לרבות אכילת תפוצ'יפס שזה שומן שמן ומלח בליווי הזקנה המצומקת שהייתה פעם תפוח אדמה בריא