כמה עשרות מפגינים הגיעו הערב להפגין מול ביתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק, וזאת בעקבות הפגנת ימין אמש באותו מקום.

ברק בן ה-86, יצא אל המפגינים כשהוא מלווה בפרופ' אוריאל רייכמן ופרופ' קרין נהון, ויחד איתו יצאה אשתו כשהיא יושבת על כסא גלגלים. אתמול נטען נגד מפגיני הימין כי הם מפרים את השקט בביתו של השופט, ניצול השואה ושל אשתו החולה, אולם הערב הטענה הזו משום מה לא נשמעה.

למפגינים שצעקו לו "תודה, תודה", אמר ברק: "אני צריך לומר לכם תודה. כי אתם מימשתם את זכותכם, את הזכות הגדולה, שאני כשופט עבדתי עליה קשה מאוד. הזכות להפגין. הזכות לומר דברים בניגוד לעמדה של השליטים.

היום, כאשר העריצות של הרוב שולטת – אתם המגן. בזכות ההפגנות האלה, יהיה בכוחנו לעצור את העריצות הרובנית הזו. היום מופיעים אלפים, אני מקווה שזה ילך ויגדל ושנראה מיליונים ברחובות".

לאחר מכן שרו המפגינים את התקווה, וברק הזיל דמעה בשירת ההימנון