איש התקשורת ויחסי הציבור רני רהב, סופד ליהונתן גפן ומביע זעזוע מכמות ענקי התרבות שנפטרו בשנה האחרונה.

בחשבון הטוויטר שלו כתב רהב: "הילדה הכי יפה בגן זה השיר שאני שר לאישתי, זה השיר הכי אהוב עליי. הכבש ה-16 זה התקליט שצרוב בליבי. יהונתן גפן, סמל תרבות, הלך מאיתנו".

"פשוט מזעזע מכמה ענקי תרבות ישראלים נפרדנו השנה. אני מבקש לחבק את נורית גפן, אביב גפן, שירה גפן ואת הנכדים. מי ייתן ולא תדעו עוד צער. יהונתן השאיר מורשת לעד, לעד, לעד", חתם רהב.

כאמור, המשורר והסופר יהונתן גפן אשר נולד בשנת 1947, הלך לעולמו היום בגיל 76.

גפן גדל במושב נהלל והתגייס לצנחנים. עוד כשהיה חייל הוציא את ספר הפזמונים הראשון שלו "שירים שענת אוהבת במיוחד", אותו הקדיש לאחותו הקטנה. בשנת 1970 העלה הצגה מוזיקלית שכתב, ולאחר מכן נסע לאנגליה ללמוד באוניברסיטת קיימברידג'. כאשר חזר ב-1972 לתל אביב, החל לכתוב טור שבועי במוסף סוף השבוע של עיתון מעריב, עד שהפסיק בשנת 2013.

בין ספריו המוצלחים יש את ספר שירי הילדים המוכר "הכבש השישה עשר" שכולל את השירים הקלאסיים "איך שיר נולד", "הייתי הילד הכי קטן בכיתה", "גן סגור" ועוד שירים רבים המלווים את הפסקול הישראלי. בשנת 2014 זכה בפרס אקו"ם על תרומתו המיוחדת בתחום היצירה לילדים, יחד עם שותפו יוני רכטר.

במהלך שירותו הצבאי לחם גפן במלחמת יום כיפור כקצין מבצעים בגדוד 48 באוגדה 143, שעליה פיקד ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון ז"ל.

יהונתן גפן הוא אביו של הזמר אביב גפן, שסיפר בראיונותיו לא פעם על הקשר המורכב ביניהם. בסדרה "שנות הירח" שמספרת על חייו של גפן הבן, השחקן נירו לוי גילם את דמותו של גפן האב.