מבזקים
סרוגים
אחרי הסערה

הטייס של אל על התנצל: "לא הייתה לי כוונה לפגוע"

אחרי שעורר סערה כשהשווה את ישראל לגרמניה הנאצית, קברניט אל על התנצל על דבריו ואמר כי "לא הייתה לי כוונה לפגוע באף נוסע. ביום זה כולנו מתייחדים עם זכר השואה והקורבנות"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ז ניסן התשפ"ג
הטייס של אל על התנצל: "לא הייתה לי כוונה לפגוע"
הטייס של אל על התנצל: "לא הייתה לי כוונה לפגוע" צילום: (צילום: משה שי\פלאש 90)

אחרי שעורר סערה כשהשווה את ישראל של היום לגרמניה של הנאצים, קברניט אל על דורון גינצבורג התנצל הערב (שלישי) על דבריו ואמר כי לא התכוון לפגוע באף אחד. לפי הדיווח של פרשן חדשות 12 עמית סגל, ההתנצלות של גינצבורג הגיעה אחרי שהתברר לו שבכוונת אל על להשעות או לפטר אותו מתפקידו.

"אני, כבן לניצול מחנה המוות בוכנוואלד מוטי גינצבורג, מודע לחשיבות יום הזיכרון לשואה ולגבורה" אמר גינצבורג לפני נחיתת הטיסה בניו יורק. "ביום זה כולנו מתייחדים עם זיכרון השואה והקורבנות"

"ברצוני להבהיר שלא הייתה לי כל כוונה לפגוע באף נוסע בדברים שאמרתי בזמן הוצאת המטוס לטיסה, ואני מבקש להתנצל מעומק ליבי בפני מי שנפגע מדבריי" הוסיף והדגיש. "תודה על תשומת הלב".

קברניט אל על השווה בין גרמניה הנאצית לישראל
קברניט אל על השווה בין גרמניה הנאצית לישראלצילום: קברניט אל על השווה בין גרמניה הנאצית לישראל

כזכור, הבוקר דווח כי במהלך טיסה 007 לניו יורק גינצבורג אמר לנוסעים כי הוא "רוצה להזכיר את יום השואה כי דברים כאלה יכולים לקרות רק בדיקטטורות ומדינת ישראל נלחמת על הדמוקרטיה שלה בימים אלה". בחברת התעופה הלאומית מיהרו להגיב על המקרה ומחברת אל על נמסר בתגובה כי היא "מגנה אמירות פוליטיות מכל סוג שהוא של מי מאנשיה במסגרת עבודתם ובוודאי לא במטוסיה שלא יכולים להוות במה לפעילות מסוג זה".

עוד נאמר כי "החברה מורה להימנע מכך, בפרט ביום כה רגיש ומשמעותי לעם ישראל. המקרה החריג הזה אינו משקף את אנשיה וערכיה של החברה. המקרה ייבדק בצורה יסודית ע״י הגורמים הבכירים בחברה. אל על היא חברת התעופה הנושאת את דגל ישראל על זנב מטוסיה, וככזו משקפת את הפסיפס הישראלי כולו".

אל על דורון גינצבורג התנצלות יום השואה תשפ"ג