מבזקים
סרוגים

המיזם שמאפשר לדבר עם אנה פרנק ויאנוש קורצ'אק

אתמול בערב קם בכיכר דיזינגוף מיצג הולגרמות מיוחד ש"הקים לחיים" מספר נספים מתקופת השואה. המיזם מנסה לספר את סיפורם של הנספים מנקודת המבט שלהם, ולהנגיש את נושא השואה לדורות הצעירים

המיזם שמאפשר לדבר עם אנה פרנק ויאנוש קורצ'אק

לקראת יום השואה, הוצב אתמול (א') בכיכר דיזינגוף מיצג הולוגרמות בדמותם של שישה נספים, ש"קמו לתחייה" לערב אחד.  המיזם של עמותת "שם ונר" בשיתוף עיריית תל אביב נתן לששת הנספים לספר את הסיפור שלהם דרך "העיניים שלהם", באמצעות הולוגרמה ודיבוב.

בין ששת הנספים הייתה אנה פרנק, נערה יהודייה ילידת גרמניה שנספתה בשואה, אשר כתבה יומן אישי שיצא לאור כספר, זכה לתרגומים לעשרות שפות, והיווה מקור הזדהות וחיבור לרבים.

בנוסף אל אנה פרנק גם יאנוש קורצ'אק הופיע בכיכר כהולוגרמה. קורצ'אק, שניהל את בית היתומים בורשה, התעקש להישלח לטרבלינקה יחד איתם למרות שהיה יכול להינצל לבדו.

המיזם בכיכר דיזינגוף (צילום: יח"צ)

עוד נספים שסיפורם לקחו חלק בפרוייקט הם משה פלינקר שכתב יומן אישי בעברית וחשף את ההתמודדויות של נער דתי עם שאלות אמוניות בתקופת השואה, חנה לווין שהפעילה בית חרושת למסמכים מזויפים על מנת להציל יהודים, ופרנצ'סקה מאן שמתוך העדויות השונות מסופר כי הצליחה להרוג שני לוחמי SS, ולהתחיל התקוממות.

המיזם בכיכר דיזינגוף (צילום: יח"צ)
אנה פרנק יאנוש קורצ'אק יום השואה תשפ"ג